2013. május 16., csütörtök

Helyzet


Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem írtam már?! Már csütörtök van, és hétfőn megtörtént a bejelentés, hogy sajnos el kell, hogy engedjen a család, mert az anyuka barátjának munkavesztése miatt már nem tudnak tovább fizetni engem. Akkor írok egy kicsit az azóta eltelt időszakról, talán már itt van az ideje.

Ideges vagy nyugodt vagyok, esetleg a kettő között félúton állok hangulatilag? Nem tudom, ti mire tippelnétek elsőre, de én kifejezetten nyugodt vagyok. Hétfő este olyan 9-10 között tudtam meg a hírt, és körülbelül kedd délutánig, mikorra hazaértünk a fiúkkal a suliból, addig csak agyaltam, hogy most akkor mit és hogyan és mikor és miért kéne csinálni. De állandóan. Mindent akartam, és azonnal. Éppen ezért ahova csak tudtam, már kedd délutánig/estig regisztráltam, írtam CV-t (önéletrajzot), adtam fel hirdetést gumtree-n, oldalakon regisztráltam. Aztán kedd estére jutottam el oda, hogy mivel nekem már van 3,5 (sőt, még egy kicsivel több is) év tapasztalatom, 3 különböző családnál, és mindegyik kiváló referenciát adott a másiknak anno, mikor váltottam, ezért azóta nem idegeskedem.

Bármennyire is hihetetlen, de így van. Anno, amikor Judit váltott családot, akkor ezerszerte idegesebb voltam, hogy csak sikerüljön neki, míg most halál nyugodt vagyok. Ennyi tapasztalattal a hátam mögött gyakorlatilag csak idő kérdése, hogy mikor akad egy jó család. Igaz, ugyanúgy naponta többször felnézek Gumtree-ra, hogy van-e valami új, jó család, ahova még lehetne is esélyem. Ezzel párhuzamosan pedig az email-postafiókomat is sokszor csekkolom. Azt hiszem, ez ilyen időszakban teljesen természetes.

El sem tudom mondani, hogy milyen jó érzés, hogy nem izgulok. Lehet, hogy az is benne van, hogy nincs egy kötött dátum, amikor el kell jönnöm a családtól, mivel május végéig tudnak fizetni, igaz, hogyha addig véletlenül nem találnék családot, akkor is maradhatnék, mert a szoba ugyanúgy itt lenne még, tehát elférnék, és így könnyedebben keresgetek és könnyebben veszem az egészet. Azért mennyivel könnyebb így, mint úgy, hogy állandó stresszben van az ember, hogy akkor most lesz-e új hely vagy sem, illetve ha lesz, akkor mikor lesz?!

A gumtree-s hirdetésemre volt már néhány válasz, ott megadtam email-címet és telefonszámot is, volt néhány, aki az email-re írt, illetve volt, akinek én válaszoltam a hirdetésére (volt jópár, az az igazság), illetve egy család volt eddig, aki sms-t írt, és velük elvileg nemsokára most este fogok beszélni telefonon. Kíváncsian nézek az előttem álló kihívások elé! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése