2014. március 14., péntek

Bevétel, Tamás-nap, nőnap, végre jó idő

Akartam írni még egy bejegyzést, hogy ne ilyen negatív hangvételű írások legyenek az utolsók, amik hétvégén az olvasóközönségem előtt maradnak.

Hipp-hopp megint eltelt egy hét, és már megint péntek van. Múlt héten volt március 6-a, vagyis a Beyoncé koncert napja, amire vettem jegyet (hogy utána eladjam, ezzel egy kis pluszra szert téve :P ;) ), amire még január vége felé meg is vették a két jegyet a Viagogo nevű jegyértékesítő honlapon. Azon az oldalon azt írták, hogy az esemény után 8 napon belül megérkezik a jegyek ára a számlámra. Úgyhogy már csak várnom kellett, hogy elteljen 6-a, majd a 8 nap, hogy lássam a hasznomat. Igen ám, csakhogy múlt hét hétfőn látom az emailjeim között, hogy a Seatwave nevű oldalon is megvették ugyanezeket a jegyeimet!!! Gyorsan fel is léptem az oldalra, hogy kiderítsem, mi a teendő ilyen esetekben, és még az volt a legnagyobb szerencsém, hogy míg a Viagogo oldalon feltöltöttem a jegyeket, amiket így megvétel után egyből letölthettek a vásárlók, addig a Seatwave-re nem töltöttem fel a jegyeket tartalmazó pdf-fájlt. :P Fellélegezhettem. Természetesen írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy próbáljak meg cserejegyet keríteni a vásárlóimnak, de mivel a még elérhető jegyek teljesen máshova szóltak és sokkal drágábbak voltak, így nekem egyáltalán nem érte meg, és végül nem csináltam semmit, és eddig még nem is nyújtották be a számlát a büntetés miatt, amit kaphatnék/kaphattam volna akár. Úgyhogy elég jól kijöttem az esetből. :) Egyébként már hét hétfőn, vagyis 10-én megjött a pénz, így akkor este már a számlámat gyarapította. ;)

Múlt héten szerdán voltam ismét vezetni, de ez volt eddig az egyik legrosszabb 2 óra vezetésem, egyszerűen úgy tűnt, mintha visszafelé fejlődtem volna... Nem tudom, mi történhetett, a kuplunghasználatom még mindig elég gyér, igazándiból ha az egyszer a helyére kerül, akkor minden klappolni fog, mert minden hibám, amit vétek, a nem megfelelő kuplunghasználatra vezethető vissza. Úgyhogy remélhetőleg néhány óra gyakorlás után rá fogok érezni a helyes kuplunghasználatra. Sajnos ezen a héten nem tudtam menni vezetni, mert hétfőn, majd szerdán és még csütörtökön is (amikor mentem volna vezetni) itthon volt a nagyfiú, mert már 1-2 hete nagyon csúnyán köhögött, hétfőn reggel hányt is, így akkor egyértelmű volt, hogy nem megy suliba, aztán kedden elment, de már délután ismét nem érezte magát jól, így elmentek este orvoshoz, másnap így megint itthon maradt. Így jutottunk el csütörtök reggelre, amikor ismét csak annyira köhögött, hogy hányás lett a vége. Lent, a konyhában, az asztal mellett történt az első eset, aztán nem tudom, milyen megfontolásból, de össze-vissza gyalogolt, így a második hányás a folyosó és a konyha ajtajában történt, majd ezután mondtam neki, hogy menjen a fürdőbe, de ő az emeletire gondolt, míg én a földszinti mosdóra (ami elé kitette a második rókát), így elindult felfelé, így a harmadik Vuk a lépcsőről történt le a folyosóra... Így aznap itthon maradt, így ezért kellett lemondanom a vezetést. Fantasztikus egy kezdése volt a napnak mindenesetre...

De még lehetett fokozni, ami miatt még úgy sem lett volna kedvem menni vezetni. Amit már részlegesen említettem az előző bejegyzésemben, hogy TERMÉSZETESEN nem leszek szabad húsvét hétvégéjén, amit ugyancsak csütörtök reggel tudtam meg. Fantasztikus. Április 6-án este lesz a Dumaszínház Londonban (Kiss Ádámmal és Felméri Péterrel), és mivel azon a hétvégén szülinapot ünnepelni utazik valahova Judit hostcsaládja, így azt a hétvégét is el akartam kérni, és legalább ezt ide tudták adni egészben szabadnak. Alamizsna. Mindig kell valami cél, esemény, valami, amit igazán várhat az ember, és most nekem a Dumaszínház az egyetlen az esemény a horizonton, amit várok, és azután semmi, de tényleg semmi konkrét esemény nincs. Nincs cél, ami miatt könnyebb lenne elviselni a szenvedést. Jó lenne, ha valami (egyértelmű, hogy mire vágyok...) kibillentene ebből a semmilyen szituációból. Öröm az ürömben, hogy a 40 fontom, amit a vezetésre költöttem volna, megmaradt, sőt még ugye természetesen pluszpénzt is kaptam ezért a két napért, mert én voltam itthon a fiúval. Legalább ennyi hasznom volt.

Még szintén a csütörtöki nap krónikájához tartozik, hogy aznap kezdték meg a novemberi londoni tenisz világbajnokságra a jegyek elővételi értékesítését, így rá is repültünk Judittal (mivel neki van O2-s telefonja, amivel lehet elő-elővételben venni jegyeket az O2 Arénába ;) ), és a döntőre vettünk két jegyet, illetve az első nap esti szekciójára is (utóbbi kettő nagyon jó helyre szól, a két teniszező mögött a 4. sorba a hosszú oldalon :) ).

Március 7-én van Tamás-nap. Így aznap este átmentem Judithoz, és elmentünk együtt vacsorázni. A Zizzi Ristorante mellett tettem le a voksomat, ami a Finchley Road-on is megtalálható, így oda mentünk, de összességében csalódás volt. Noha az én csípős-kolbászos tésztám jó volt, a Judit lasagne-ja egyáltalán nem. Nem tudom, hogyan lehet ennyire elrontani egy lasagne-jét, de sem a szósz, sem a hús nem volt jó. A hús rágós volt, alig lehetett benne normálisan megfőzött részeket találni, míg a szósz nem igazán hasonlított egy normális szószra, ami a lasagne-hoz elengedhetetlen. Úgyhogy ez nem volt a legjobb tapasztalat.


Ja, és a legjobb az volt a hétvégében, hogy végre, nem is tudom mikor volt ilyen utoljára, volt egy teljes szabad napom!!! A szombat. Így akkor végre végig együtt lehettünk Judittal. Bementünk a központba, sétálgattunk, mert végre egész héten elég jól idő volt, ami maradt a hétvégére is, leültünk egy kicsit a St James' Parkban, majd visszabuszoztunk Willesden Green-be, ahol a Mezzoroma nevű étteremben/kávézóban pizzát ettünk vacsorára. :) Jó nap volt.

Másnap sajnos reggel ismét kellettem, így már 7-kor keltem, hogy 9-ra visszaérjek, majd miután ledobtam a fiúkat, indultam is a központba, hogy onnan együtt menjünk tovább a Battersea Parkba. Egyszer voltam ott, már több mint 2,5 éve, de elég jó kis park, így éppen ideje volt visszatérni oda. Az idő is jó, meleg volt, így egyáltalán nem bántuk meg, hogy kiültünk piknikezni. Már csak egy jó tollasszett kellett volna, hogy egy kis testmozgás is legyen. Ez majd legközelebb ;) :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése