2014. március 12., szerda

Az a sz.r internet

Tisztában vagyok vele, hogy nem ez az emberiség legnagyobb problémája, sőt, elég kicsi mindent összevetve, de most ki kell, hogy adjam magamból, hogy hogyan lehet a világ egyik legnagyobb és legfontosabb városában, Londonban, ilyen fos internetet szolgáltatni?!

Tudom-tudom, ez semmiség, nem is kéne fennakadnom rajta. De miért akadok fenn akkor mégis ezen az "apróságon"? Miért olyan fontos számomra az internet? Azon kívül, hogy internetfüggő vagyok (igen, ezt bevallom, mert ez így van... -_-), nekem az internet az elsődleges kapcsolattartási eszköz a családommal, a barátokkal és az ismerősökkel, valamint az elsődleges információforrás, illetve gyakorlatilag nélkülözhetetlen tanulási segédeszköz. És ha ezt nem tudom a házban BÁRHOL használni, az eléggé frusztráló tud lenni. Márpedig nem tudom. De ne szaladjunk annyira előre.

Most ugye a 4. családnál vagyok, és az eddigi családaimnál volt már BT, Sky, Virgin és a jelenleginél Talk Talk internet (és tv, de az most mellékes). A legelső családomnál, Tiptree-ben BT volt a szolgáltató, és semmi konkrét problémára, gondra nem emlékszem azokból az időkből. A második családom bristoli volt, ami az egyik legnagyobb brit város, ott, ha jól emlékszem, Virgin volt a szolgáltató, illetve ott kábeles netem volt, így nem volt vele semmi probléma.

Londonba költözésem utána először használtam a Sky internetet (és tv-csatornákat), amivel - egy-két kisebb problémát leszámítva, amik elsősorban az időjárásból adódtak - szintén nem volt gond, majd a költözésünk után Virginre váltottunk, mert az volt alapból a házba bekötve. Szintén jó volt, mindenhol tudtam használni az internetet a laptopomon.

Aztán ideköltöztem Crouch End-be, ahol Talk Talk internet van a családnál, ami egyszerűen bitangpusztulatosan fostos!!! Mind az internet, mind a router egyszerűen szar. A szobámból csak úgy tudok netezni (már ha éppen működik normálisan a router...), hogyha az ajtó és a bojlert rejtő szekrény közötti nagyjából 2 négyzetméteres területen van a laptopom. Természetesen ebbe nem esik bele se az ágyam, se az asztal, így két lehetőségem maradt: 1) a földön fekve használom a laptopomat internetezésre (feltéve, ha működik, ugye...), 2) a szekrény és a fűtőtest közé beülök, hátam a fűtőtestnek támasztva, és úgy netezek (itt is ugye feltéve, hogy éppen működik a router...). Vagy van még olyan lehetőség, hogy lemegyek a konyhába, ahol a hosszú ebédlőasztalnál netezek, amit nem igazán szeretek csinálni, főleg, ha valaki itthon van, mert akkor nem érzem úgy, hogy azt csinálhatok, amit akarok. Egyszerűen csak az érzés, hogy alkalmazkodni kell, például nem hallgathatom a zenét csuma hangerőn, meg ilyenek. Na persze, ha éppen úgy dönt a router, hogy működik, mert eddig ma kb. annyiszor kellett újraindítanom, mint az előző 4 házban összesen!!! Kb. negyedórában fel-le járkáltam a szobám és a nappali között, hogy újraindítsam, mert hipp-hopp, egyszerűen úgy döntött, hogy márpedig te itt nem fogsz netezni. És ez így megy állandóan. A nappaliban is netezhetnék, főleg, amikor Skype-olok az otthoniakkal, vagy éppen Juve-meccset nézek, mert csak abban a szobában van 5 csíkból 5 a laptopomon a wifi-jelnél... Lent, a konyhában, ami olyan 8 méterre van a routertől, maximum 3-as a jel.. Csak egy picit szar a router! Videók alig indulnak el, majd néhány perc múlva megszakadnak, Skype-beszélgetések állandóan megszakadnak, ugyanez a meccsnézéssel. Annyival könnyebb volt az előző családoknál, hogy a szobámban szépen tudtam netezni, nem kellett azon aggódnom, hogy éppen hova teszem a laptopot, mindenhol volt normális wifi-jel, és nem is éreztem magam annyira "nem otthon", mint itt. Hú, de mennék már el innen! De sajnos még semmi hír munkafronton...


Összegezve, a Talk Talk internet egy nagy fos, míg a többi normális. Szerintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése