2014. április 2., szerda

Előző hostfamily, Anyák-napja, változtatás

Ismét eltelt (több mint) egy hét, és én ismét jelentkezek, noha múlt héten nem vitt rá a lélek, hogy írjak a blogba. :P

Mondjuk nem is csodálom, hogy nem írtam semmit, annyira nem történt semmi a hét közben. Ilyenkor csak úgy elvagyok, várom a hétvégét, illetve várok az isteni csodára, hogy pont jöjjön egy új család, és én is pont akkor csekkolom az oldalakat, amikor kell, és összejöjjön a váltás. Eddig még nem történt meg, úgyhogy ezen a vonalon semmi újdonság nincs.

Pénteken este egyébként Muswell Hillbe látogattam, ugyanis múlt héten volt az előző hostcsaládomban a nagy- és a kicsi fiúnak a születésnapja, így már éppen ideje volt meglátogatni őket. Ugye korábban - az elköltözésem tájékán - még Arnos Grove-ban laktak, aztán augusztus utolsó hetében, szeptember első hetében Muswell Hillbe költöztek, egy lakásba. A nagyfiú megszületése óta tavaly szeptemberig mindig házban laktak, de most a körülmények miatt lakásba kényszerültek. Már elég régen nem találkoztam velük (több hónapja, ami miatt szégyellhetem is magam), januárban össze akartunk hozni egy találkozót, de aztán az ex-hostanyám megbetegedett, így elhalasztottuk a találkozót. De most mindenkinek jó volt a pénteki időpont, így átruccantam Muswell Hillbe. Elég szép jó kis lakásba tudtak költözni, két nagy szoba, két kisebb szoba, jó kis konyha, fürdő, tökéletes a 3 fiúnak és az anyjuknak. A lakással minden rendben van.

De amit ezután mondott ex-hostanyám, az konkrétan lesokkolt... Már korábban is - még akkortájt, amikor velük laktam - járt egy párszor kórházban, mert a hasa tájékán voltak problémái, erre most mondta, hogy januárban azért nem tudtunk találkozni, mert kiderült, hogy méhnyak rákja van! :O :S :( Szegény! Most pénteken lesz a műtét, ami elvileg egy elég könnyű procedúra, és utána már aznap haza is mehet. Igaz, az operáció után 3 napig nem vezethet, majd az azt követő 6-8 hét alatt semmi nehéz fizikai munka, semmi edzés, semmi emelgetés, hogy nehogy megterhelje a testét. Több, mint valószínű, hogy már nem fog visszamenni dolgozni, sőt, így, hogy rákos, nem is bélyegeznék meg amiatt, hogy egyedülálló anyaként inkább otthon maradna, minthogy munkából tartaná el a fiait. Egy jó dolog biztos kisült abból, hogy már január óta nem dolgozik. A fiúk sokkal kiegyensúlyozottabbak, sokkal nyugodtabbak, és mióta tavaly júniusban elhagytam őket, nagyon sokat nőttek, és mint megtudtam, komolyodtak is. Nagyon durva, hogy néhány hónap alatt mennyit nőttek! Nagyon jó volt végre újra beszélgetni, hamarosan ismét összefutunk, mostantól azért nem hagyunk ekkora kihagyást két találkozó között.

Szombaton felhasználtunk egy kajás kupont Finchley Centralban, elég jó, nagy adag kaját kaptunk érte, úgyhogy egész jól megérte az. Majd utána elmentünk az Alexandra Parkba, és ott pihentünk addig, amíg nem kezdett el eléggé lehűlni a levegő. Onnan egy köpésre van ugye Wood Green, így ellátogattunk oda is. Igazából nagyon nem kellett vennünk semmit, igaz, a Green Lanes-en lévő magyar boltba mindenképpen el akartam látogatni, mivel másnap, vagyis március 30-án volt anyák napja Angliában, és Judit hostcsaládja meghívott minket is a vasárnapi Anyák-napi ebédre, és mivel a pasi szülinapja a héten volt, így nem akartam már üres kézzel menni, így vettem neki egy magyar bort.

A magamnak esetlegesen okozott kellemetlenségek elkerülése végett - természetesen - nem mondtam meg a hostcsaládomnak, hogy Anyák-napi ebédre megyek Judit hostcsaládjához, a fedősztori a mindig jól bevált park volt. Rajtunk kívül ott volt a két nagymama, illetve a család előző au-pair-je, valamint az ő barátja is, így 10-en ültük körbe az asztalt. Mindig annyira kedvesek velem (is), nyitottak, jól el szoktunk beszélgetni. Bizonyára tudják, érzik, hogy előbb-utóbb Judit eljön onnan (bár nehéz lesz neki), nyilván onnan is, hogy én is szeretnék kiköltözni, így az egyik nagymama (akinek a születésnapja miatt most hétvégén mennek vidékre) mondta nekem, hogy légyszíves, ne vegyem el tőlük Judit, légyszíves, ne. Hát most erre mit tudok mondani?! Mondtam neki, hogy ezt nem ígérem és nem is tudom megígérni... Jó kis nap volt egyébként, nagyon jókat készített az apuka.


Azt már említettem korábban, hogy lefoglaltam a vezetési vizsgát július 15-ére. Múlt héten mondta az oktató, hogy a DSA honlapján maximum 6-szor ingyen és bérmentve meg tudom változtatni az időpontot, csak mindig figyelni és csekkolni kell, hogy vannak-e korábbi elérhető időpontok. Múlt héten az óra szerdán délután volt, így szerda este már csekkoltam is, és akkor előre is tudtam hozni a vizsgát június 15-ére! Mondom, szuper, ha így fogok haladni, akkor a végére még április vége környékére is előre tudnám hozni, hogyha minden jól alakul. Azután tovább nézegettem, de hétvégén nem igazán jött be újabb, korábbi időpont. Nem adtam fel, így hétfőn ismét rálestem a honlapra, és ekkor volt egy időpont június 3-ára! Gyorsan átfoglaltam. De még itt sem volt vége, ugyanis másnap délelőtt ismét csekkoltam, ekkor pedig volt egy időpont május 22-ére, így természetesen átfoglaltam akkorra. Úgyhogy 3 változtatással sikerült majd' 2 hónappal előrébb hozni az eredetileg július 15-én esedékes vizsgát. Szóval a jelenlegi időpont május 22, de még tovább nézem, hátha.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése