2012. december 25., kedd

Csomagvárás, előkarácsonyi vacsora, csomagolás, hazautazás, névnap, karácsony :)


Na, mostmár csak utolérem magam :D :P, íme a hazautazásomig hátralévő néhány nap, illetve maga a hazautazásom!

A vasárnapi kései lefekvésnek köszönhetően természetesen egyáltalán nem voltam a toppon hétfőn reggel, sőt mondhatni egész nap, de nem feküdhettem le még egy kicsit sem, ugyanis vártam egy csomagra. Arra a csomagra, amit szombaton rendeltem, mivel még pénteken egyik exévfolyamtársam írt facebook-on, hogy szeretne könyveket venni a barátnőjének Amazonról, azonban Magyarországra már nem érne karácsony előtt, így rám gondolt. És mivel nekem volt, vagyis még van, Amazon Prime, ami azt jelenti, hogy ingyen van 1 napos kiszállítás, így nekem már hétfőre volt beígérve, hogy megérkezik a csomag. Úgyhogy egész nap arra vártam, minden kis neszre ugrottam, csekkoltam az ajtót, de csak nem akart megérkezni a csomag. Attól féltem, hogy pont akkor fogják hozni, amikor a fiúkért megyek a suliba, de szerencsére nem akkor hozták. Ha már szóbahoztam a sulit, délután indulok a fiúkért, már majdnem Arnos Grove állomásnál voltam, és felszálltam a buszra, mikor hívott az anyuka, hogy a középső fiúnak egész nap fájt a füle, ezért miután odaérek a suliba, egyből menjek a portára, mert a fiúk ott lesznek, és jöhetünk is haza. Közben ő is elindult, így úgymond egy kis verseny is kialakult, hogy ki fog hamarabb odaérni a fiúkhoz. Én "nyertem", de mivel még várni kellett a fiúkra, hogy kihozzák őket az osztályukból, így addigra az anyuka is odaért, így kocsival mentünk haza, igaz közben még útbaejtettünk egy boltot, hogy biztosan legyen elég kaja az aznapi előkarácsonyi vacsorára. Igen, ugyanis hétfőn este tartotta az anyuka a karácsonyi vacsorát, mivel a fiúk szerdán mentek az apjukhoz (és csütörtökön mennek Franciaországba), és én is szerdán megyek (mentem) haza, és nem akarta az utolsó pillanatra hagyni. A két nagybácsi, egy nagynéni (csak egy van :D :P), illetve Olgi hostcsaládja (vagyis hostanyukám legjobb barátnője és a családja) jöttek el, 13-an voltunk. De még a vacsi előtt, 5 óra magasságában Dominika is ellátogatott hozzánk, mivel haldoklik a laptopja, így újra kell telepítenie dolgokat, így eljött, mert délután ráért, én meg vártam egész nap a csomagot, így nem mozdultam ki. Visszatérve a vacsira: hát, húúú, ettünk és ittunk bőséggel. Bárány volt, roast potatoes, illetve egy csomó zöldség. Meg pia :D :P. Én ott magamban ittam a jó kis Egri Bikavért (;)), a többiek meg mást, ki amit szeretett :D. Jó kis este volt. Ja, és a csomag este 9 óra után ért oda!!!! De legalább odaért, így kedden össze tudtam pakolni, meg el tudtam intézni a legfontosabb dolgokat.

Hétfőn is nehézkesen ment egyébként az elalvás (na jó, ekkor is sokáig néztem Friday Night Lights-ot :D :P), így nem is kell azon csodálkozni, hogy kedden marha fáradtak voltunk reggel. Miután hazaértem a suliból, megittam egy kávét, illetve közben mindent, amit haza akartam vinni, kipakoltam az ágyamra, hogy már csak rendezgetni kelljen, amikor oda kerül a sor. De még a pakolás előtt lenyírtam a hajamat, majd lezuhanyoztam. Természetesen a zuhany után úszott a fürdőszoba, mivel még a fentiben nincs feltéve a zuhanyfüggöny, és én sajnos úgy tudok zuhanyozni, hogy mindenfelé megy a víz... -.- :S Mindegy. Egy gyors kaja után be is pakoltam, egész jó befértek a cuccok szerencsére. Majd még a suli előtt volt egy kitérőm Turnpike Lane-en, onnan pedig Olgiékhoz mentem, hogy odaadjam neki a beszállókártyáját (amit én nyomtattam ki, mert náluk nem működött a nyomtató), illetve a búcsúbulijára vett ajándékot, amit hétfőn sikeresen elfelejtettem odaadni neki :D :P -.-. Kedden olyan fél 9-ig voltam a fiúkkal. Vacsora után odaadtam nekik az ajándékukat. A két kisebbnek könyveket adtam (Judit hostcsaládjában a fiúk selejtezték volna ki ezeket :P :)), a nagynak pedig ilyen gyűjthető kártyacsomagot, aminek ő is nagyon örült. Telitalálat volt mindegyik ajándék. Ja, anyukának pedig egy 15 fontos Amazonos ajándékutalványt vettem, mert sokat szokott Amazonról rendelni, így biztos jól fog jönni majd neki! :)

2012. december 19-e, szerda. A hazautazásom napja!!! Elég lazára vettem a figurát délelőtt. Nem igazán siettem, hogy húúúú, most minél hamarabb kinnlegyek a reptéren, hogy egyből hazamegyek, mindent gyorsan összerámolok, aztán már húzok is. Nem. Szépen összetakarítottam a reggeli maradékait, a mosást kiraktam a szennyesgyűjtőbe, csináltam már jópár képet a házról belülről :P, amit mindjárt látni is fogtok, majd szépen összepakoltam a maradékot, és olyan 10.30 körül hagytam el a házat. Azért a két gurulósbőrönd szépen lelassított, így jóval több, mint 10 perc volt, mire a metróállomáshoz értem, de mindössze néhány percet kellett várni, hogy jöjjön egy metró, ami Heathrow-ra ment. Ha valaki nem tudná, de érdekli, a Piccadilly Line megy ki London Heathrow repülőtérre, így nekem szerencsém volt, hogy Arnos Grove a Piccadilly Line egyik végének majdnem a legvégén, míg Heathrow a másik végén van, így át sem kellett szállnom. A 33 megállót 1 óra 15 perc alatt tettük meg, egész jó részidő. Dél után egy kicsivel értem oda. Be akartam csomagoltatni a bőröndömet biztos, ami biztos alapon, de nem láttam ilyen emberkét sehol, így egyből mentem a Bag Drop Desk-hez (ahol le lehet adni a feladott poggyászt), onnan pedig a biztonsági ellenőrzéshez. Minden flottul ment, még a Bag Drop Desk-nél azt is megmondták, hogy melyik kapunál kell majd beszállni, így egyből arrafelé vettem az irányt. Teljesen időben zajlottak az események, az utasok is időben felszálltak a gépre, mindössze egy 20 perces késés volt, mivel idő kellett, mire mindenki leült, és elhelyezkedett. DE ELŐSZÖR ANGLIAI TARTÓZKODÁSOM ALATT A KARÁCSONY ELŐTTI GÉPEM IDŐBEN LESZÁLLT FERIHEGYEN!!! A bőröndökre kellett a megszokottnál egy kicsit többet várni, de még így is bőven elértem az első vonatot, amit elérhettem. Mivel Ferihegy 1 már nem működik, így Ferihegy vasútállomásra kitettek 1-1 jegykiadó-automatát, amelyekből kellett megvenni a jegyeket. Simán ment, igaz először nem találtuk, hogy helyjegyet hol lehet rajta venni, de mint kiderült, azt nem is lehet, hanem a kalauztól kellett kérni... És sikeresen hazaértem!
 Előszoba

 Nappali
 Nappali
 Nappali
 Utcafront a nappaliból nézve
 Középső szoba
 Középső szoba
 Középső szoba
 Lenti fürdőszoba
 Lenti fürdőszoba
 Konyha
 Konyha
 A hátsó kert a konyhából nézve, a "pecu" is látható

 Fenti fürdőszoba
 Fenti fürdőszoba
 Fenti fürdőszoba
 A felnőttek szobája
 Akasztós gardrób
 Fiúk szobája
 Fiúk szobája
 Utcafront a fiúk szobájából
 A szobám
 A szobám
A szobám

Az azóta eltelt időszakban készülődtünk a karácsonyra, sütöttünk, főztünk, takarítottunk, de természetesen belefért még a világvége ( :D:D:D:D:D, höhö) túlélése, valamint az "ugyanarra a napra eső" névnapom szombati megünneplése a barátokkal. 24-én megtörtént az ajándékozás, én egy Juventus-os hátizsákot kaptam! :)

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek! (még jelentkezek idén ;))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése