2013. április 24., szerda

Emirates Air Line és piknik :)


Most hétvégén egyébként nagyon jó idő volt, így adta magát, hogy valami kinti programot iktassunk be Judittal.

Pénteken napközben, de lehet, hogy már csütörtökön, de inkább péntek lesz az, gép előtt voltam, és be van like-olva Facebookon a Time Out London oldala. Na, ezen az oldalon láttam meg, hogy különböző londoni látványosságokra van 2for1 (1-et fizet, 2-t kap) kupon, többek között a London Dungeon, a Madame Tussauds, a SeaLife Aquarium és a London Eye tartozik ide. Úgyhogy arra gondoltam, hogy mivel múltkor - még decemberben - nem lett a legjobb élmény a London Eye, mivel pont megáztunk, mikor gyalogoltunk oda, és így alig láttunk ki az ablakon, mivel az esőcseppek betakarták, így most, jó időben ideális lenne felmenni ismét, hátha jól láthatnánk az egész várost.

Végül nem mentünk fel a London Eye-ra :P :D. Nem tudom, ki tud róla és ki nem, de North Greenwich és a Royal Docks között 2012-ben lett átadva az Emirates Air Line, ami gyakorlatilag egy libegő a Temze felett. Mivel már korábban is tervbe volt véve, hogy el kéne oda menni, amikor egyszer jobb idő lesz (mivel rossz és szeles idő esetén nem is szokott járni általában), így most úgy döntöttünk, hogy inkább oda megyünk, mivel a London Eye-os kupont még elég sokáig fel lehet használni. Úgyhogy mentem Judithoz, lepakoltam nála a cuccomat, majd indultunk is tovább.

Aldwych-on keresztül busszal jutottunk el North Greenwich-be, és vissza is így mentünk, de akkor már sokkal nagyobb forgalom volt, így ha egy jótanácsot megengedtek nekem, menjetek metróval North Greenwich-be, mert busszal egy örökkévalóság! ;) :) Mivel szép, napsütéses időnk volt szombaton, így elég szép sor várt arra, hogy felmehessen a libegőre. Egyébiránt akinek van Oyster kártyája, annak kedvezményes a jegy a libegőre, ami azt jelenti, hogy egy út 3.20 font, vagyis egy return 6.40. Ha csak úgy veszel egy oda-vissza jegyet, az 8.60, vagyis egy sima jegy 4.30, így még itt is megéri az Oystert használni.
Mivel eléggé kívül esik az Emirates Air Line London belvárosától, ezért annyira sok látnivaló nem akad itt, mondjuk az O2 Arénára pont jól rá lehet látni a libegőről, illetve lehetett látni az Olimpiai Stadiont is. Egy út kb. 7-8 percig tart, és fent nem is nagyon lehet érezni, hogy mozogna a kabin, így azt kell mondjam, elég biztonságos. Egy kabinba egyébként maximum 10 ember ülhet be, de akkor már eléggé nyomorognak az emberek.
Azt kell mondjam, mindenképpen megéri felmenni az Emirates Air Line-ra, egy oda-vissza jegyért 6.40 (vagy 8.60) font semmi, és azért szép időben, mint amilyen most szombaton volt, elég távolra el lehet látni, igaz a legfőbb látványosságokat alig vagy csak miniatűrben lehet látni.
Ahogy említettem, hazafelé nagyon sokáig tartott a buszút, de mivel elvileg a család csak későn ért haza Juditéknál, így úgy döntöttünk, hogy valamit főzni kéne. Végül kiötlöttük, hogy csirkehúst eszünk wrap-ben (tortillában), így a Sainsburys-ben megvettük a hozzávalókat, és haza is mentünk. A család előttünk néhány perccel érkezett haza, de mi attól megcsináltuk a vacsit, ami nagyon jó lett véleményem szerint. :)

Mivel vasárnapra is jó idő lett, úgy döntöttünk, hogy elmegyünk a közeli parkba (Roundwood Park) piknikezni egyet délután. Előtte ismét Sainsburys, hogy legyen friss pékáru, meg még néhány dolog, aztán mentünk is és élveztük a napsütést, amíg tartott :P :D. Annyira teleettem magam, hogy este már csak gyümölcsöt, és egy kis nasit ettem itthon. Na jó, ebbe az is belejátszott, hogy semmi kedvemre való vacsi nem volt. :D :P
Egy jó, nyugodt hétvégét töltöttünk együtt, és végre az idő is jó volt annyira, hogy lehetett kinti programokat csinálni. Erre vártunk már nagyon régóta. Remélhetőleg mostantól nagyjából ilyen lesz az időjárás hétvégente, nem csak hétközben, mint például most, mert nagyon jó idő van ismét csak, csak tartson ki! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése