2013. július 4., csütörtök

Daddy's home :D

Még múlt héten, vagyis az első hetemen, mikor már közeledett ez a hét, amikor mindkét szülő néhány napra el kellett, hogy utazzon, az anyuka elkezdte mondani a fiúknak, hogy nyaralni mennek (ez a fedősztori :P), és hogy ezalatt az idő alatt a spanyol csaj lesz a Mummy (anyuka), én meg a Daddy (apuka) :D :P.

Remélem ez elég magyarázat a címre. ;) Amúgy pedig a How I met your mother-ben szokta volt mondani Barney, amikor csajozott, hogy "Daddy's home", azzal a kacsintással :D :P Akkora poén volt anno, hogy még azóta is marhára bejön. És mivel ide most nagyjából-egészéből illett is, így került ide. :)
Ahogy már kedden írtam, egész jól mentek a dolgok, és azóta sem történt érdemi változás ezen a téren - szerencsére. Reggelente általában elég hamar végeztem, mivel nem kellett egyik gyereket sem vinnem sem iskolába, sem oviba, úgyhogy volt, hogy már bőven 9 előtt nem is nagyon kellett mit csinálni, így kb. vártam velük, hogy legyen már 8.30-35, amikor el kell indulniuk, hogy időben odaérjenek.

Tegnap egyébként napközben találkoztam Judittal. Kilburn-ben futottunk össze, a Poundlandben bevásároltam, aztán bementünk a központba, mert szerettem volna szétnézni öltönyügyben az Oxford Street-en lévő üzletekben is. Marks&Spencer-be, John Lewis-ba, és még nem is tudom, hogy milyen más üzletekbe is benéztem. Eléggé változó volt a választék, van, ahol széles volt a kínálat, szinte egy szintet csak öltönyök töltöttek be, máshol pedig kb. csak egy saroknyit találtunk. Természetesen még nem vettem meg az öltönyt, az még odébb van, egyelőre a feltérképezésnél járok. Az igazság az, hogy egyre inkább kialakul bennem, hogy milyen színű öltönyt, illetve ezzel milyen színű inget és nyakkendőt szeretnék venni. De a pontos árnyalat majd akkor fog eldőlni, amikor már valóban a vásárlásra kerül sor.

Miután jól kinézelődtük magunkat, vagyis inkább kinézelődtem magamat, elsétáltunk a Piccadilly-re, a Tescóba, ahol vettünk egy kis elemózsiát, majd kiültünk a St James' Parkba elfogyasztani azt. Hát, meg kell mondanom, hogy tegnap volt a héten a leghidegebb, én egy hosszú ujjú felsőben konkrétan fáztam a parkban ülve, Juditnak is vissza kellett vennie a kabátját, hogy ne fagyjon meg, szóval nem volt a legkellemesebb idő. De már ma is jobb volt, illetve hétvégére ismét csodás, napos, meleg időjárás várható.

Délután ismét én szedtem össze a nagyfiút, illetve a két szomszédfiút, utána pedig készítettem vacsorát (az elsőt az ittlétem alatt :P :D), egy egész csirkét sütöttem meg a sütőben, mellé krumplipürét készítettem, illetve répát pároltam. Nem egy nagy valami, szóval sima ügy volt. Egyébként a kajálások elég érdekesek a családnál, legfőképpen a gyerekeké. Nem tudom, hogy említettem-e már, de az egybenyíló konyhában és ebédlőben van egy tévé, amit kb. minden étkezés közben néznek a gyerekek. És így kb. k.rva hosszúra elnyúlik maga a kajálás, meg persze állandóan kérdezgetnünk kell őket, hogy kérnek-e valamit, illetve szajkózni, hogy ugyan egyetek is már, ne csak a tévét bámuljátok. Az tuti, hogy én nem engedném meg nekik (de legalábbis a saját gyerekeimnek), hogy tévézzenek, miközben étkeznek, mondjuk én eleve nem tennék tévét a konyhába, mert minek?! Tök felesleges...

Ma szintén az eddig megszokottak szerint zajlott a reggel, napközben pedig szabad voltam, de mivel néhány cucc (pl. kenyér, tej, meg ilyenek) már kifogyóban voltak, így az erre az esetekre kitett pénzből elmentem Crouch End Village-be egy kis bevásárlásra. Ez kb. egy 20 perc séta oda-vissza, de mivel farmerben és vékony, de hosszúujjú felsőben mentem, mire hazaértem, eléggé kimelegedtem. Alig vártam, hogy átöltözzek. Azóta kb. rövidnadrágban és pólóban nyomulok. :P :D

Az esték is egészen jól teltek, egészen máig, amikorra a két kicsi már eléggé lefárad, és általában így csütörtök esténként legalább az egyikük levág egy nagyobb hisztit. Most a világosbarna hajú volt a soros, aki most éppen azért akadt ki, és kezdett el bömbölni, mert a spanyol csaj meg akarta törölni az arcát, mert kajamaradékok és kosz volt rajta. Ilyenkor a gyerek állandóan hangoztatja, hogy "I want mummy" (Anyut akarom!"), de ha az anyjával van, és ugyanezt csinálja, akkor "I want daddy" (Aput akarom!"), szóval igazából tök mindegy, hogy ki csinálja ezt neki, ugyanúgy nem bírják, hogyha valaki meg akarja törölni az arcukat vizes ronggyal. Egyszerűen az ikrek szinte irtóznak a víztől, szóval a fürdetés is érdekes szokott lenni. :P :D

Minden este nálam volt a baby-phone, amin keresztül hallom a fiúk szobájában lévő zajokat (hogyha vannak), szóval úgymond én voltam a szitter éjszakánként, de eddig semmi nem történt, mindig csak reggelente ébredtek fel. És mivel az anyuka kb. bármelyik pillanatban megjöhet, most éjszaka már nem az én "gondom" lesz a baby-phone. :)


Hát most semmi frappáns nem jut eszembe lezárásnak, úgyhogy meg kell elégednetek ezzel. :D :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése