2013. július 9., kedd

NYÁR VAN!

És IGEEEEEN! Valóban itt van a nyár. Már kb. múlt hét eleje/közepe, inkább közepe óta, de marha jó idő van, amit a lehetőségekhez mérten meg is próbálunk kiélvezni! :)

Nem maradtam ajándék nélkül én sem, miután az anyuka hazatért Dániából, ugyanis nekem (és a spanyol exaupair-üknek is) egy 300g-os (magyarul k.rva nagy) étcsokis Lindt-et (nagy márka) adott. Az étkocsi a nagy kakaótartalma miatt még az ehetők közé tartozik, úgyhogy jó kis ajándék ez! :) Még csütörtök este az apuka is hazatért a Közel-Keletről, de ő nem sokáig volt itthon, mert már most is más kontinensen van...
Úgy döntöttünk Judittal, hogy szombaton a Richmond Parkba megyünk el, mert én még nem voltam ott, és még hátha látunk szarvast is. :P :D Reggel 10-re beszéltük meg a találkát, ami azért nagy szó, mert Richmond délnyugat-Londonban található, míg én észak-északkelet-Londonban lakok, míg Judit északnyugat Londonban, szóval nem egy-két perc, mire odaér az ember. :P :D De jelentem, csak néhány percet késtem, de még így is hamarabb odaértem, mint Judit, ami nagy szó, de lényegtelen. :D :P

Bevásároltunk a piknikre, majd indultunk is a parkba. Maga a park hatalmas, és nem igazán leülésre, piknikezésre van kitalálva. Főleg azért nem, mert ahogy több tábla is hirdeti, bármikor és bárhonnan előbukkanhatnak szarvasok, és egyéb állatok, úgyhogy ne ijedjünk meg, hogyha véletlenül úgy alakul. Mi azért megnéztük a térképen, hogy van a park közepén két tó, így azt lőttük be célpontként. Egy kb. 15 perces séta minimum volt a két tó, és mivel a nap már nagyon tűzött, nem volt melegünk. :P 27°C körül volt szombaton végig napos idővel, úgyhogy elképzelhetitek, hogy nem fáztunk. :P :D Ha nem lennék ilyen úriember, amilyen vagyok (na jó, nem :D :P), akkor azt mondanám, hogy még a tökünkről is folyt az izzadtság egész nap. :P

Napoztunk, kajáltunk, olvastunk, és még láttunk egy szarvast is úgy ahogy, illetve néhány madarat is a tóban. Nagyon jó kis nap volt, végre valóban tudtuk élvezni a napot!!!

Este sajnos ismét szitteltem, és most kivételesen Judit is, ami azért volt rossz, mert még pénteken reggel vagy délelőtt, de legalábbis napközben mondta az anyuka, hogy amikor szittelek, nyugodtan átjöhet Judit!!! Először hogy találkozzanak vele, megismerjék, aztán majd már itt is aludhat. :) 2 hét után már mondta, amit jó jelnek veszek, de bizonyosan az is belejátszott, hogy az előtte lévő 3-4 napon a spanyol csajjal ketten vigyáztunk a gyerekekre (mert ugye egyik szülő sem volt itthon), és nagyon jól ment. Látható, hogy egyre inkább elfogadnak a fiúk, a két kicsi néha hisztizik, de azt is könnyedén le lehet fegyverezni, úgyhogy nem vészes. A nagyfiú pedig elég segítőkész, az itteni viszonyokhoz képest jól meg van nevelve. A szülők is rendesek, bár főleg az anyukával vagyok kontaktusban, mert az apukát alig látom (igaz, a saját gyerekei se nagyon). Eddig jó a család. Kopp-kopp-kopp.

Úgyhogy nem tudott ekkor átjönni Judit. Majd miközben szombat este beszélgettem az anyukával (még mielőtt elmentek volna), akkor mondta, hogy most a Priory Park-ban Funfair, vagyis vidámpark van, és ők aznap ott voltak, és szerinte érdemes lenne nekünk is elnézni oda. Így hát vasárnap délelőtt Finsbury Parknál találkoztam Judittal, majd elbuszoztunk a parkhoz, és körülnéztünk ebben a vidámparkban. Eléggé gyerekeknek szólt, de így legalább most már valóban tudtam Juditnak szerezni plüssállatot :P :D. Egy közepes fehér macit "halásztam" neki, de kb. tovább tartott kiválasztani, hogy mi legyen a nyeremény, mint magát a "kacsát kihalászni". :) De megérte! ;)

Mivel a jó idő nem hagyott alább vasárnapra sem, sőt még egy leheletnyivel melegebb is volt, mint előző nap, ismét csak egy parkra esett a választásunk, és mivel az Alexandra Park közel is van hozzám, illetve amúgy is az egyik kedvenc parkunk, így oda látogattunk el a rövid vidámparkozás után. :) Tényleg olyan érzésünk volt ezen a hétvégén, hogy nyár van! Mert valóban az van! Ennek megfelelően egészen estig maradtunk a parkban. Vagyis ez így úgy igaz, hogy olyan 7 óra tájékán visszasétáltunk Muswell Hill-be, hogy a Little Waitrose-ban vegyünk egy üveg bort, hogy jól zárjuk le ezt a nagyon jó hétvégét. :) És mit találtunk?! Hát hűtött magyar bort! :)
Én este 11-re értem haza, mert természetesen hazakísértem Juditot, mert az a környék azért annyira nem tűnik biztonságosnak egy fiatal lány számára estefelé. Nagyon-nagyon jó hétvége volt, még több ilyet akarunk! :)
Azóta pedig megy a meló ezerrel, bár nem a legkönnyebben, ugyanis nem gyengén van meleg még mindig. A 22-es csapdája lép fel nálunk, ugyanis lent, az étkezőben elég jó az internetnek a jele, viszont ott olyan 10-11 órától egyszerűen nem lehet megmaradni, mert konkrétan egy szauna. Ugyanis az étkező egy toldás, és így a "plafon" ablakokból van kialakítva, és a nap délelőtt 10 órától oda tűz be, így rettentő meleget kialakítva abban a helyiségben.


És ami a legjobb, hogy ha lehet hinni az előrejelzéseknek, ez az idő legalább hétvégéig megmarad! Úgy legyen, és akkor ismét lehet egy jó hétvégénk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése