2013. november 13., szerda

Szülinapi buli, La Porchetta, Nando's, Gravity és Dumaszínház :)

Nagyon jó kis hétvégén vagyunk túl, azt kell, hogy mondjam!

Pénteken este ünnepeltük Gabi születésnapját, így ismét Petiéknél volt tartva az összejövetel, és mivel kb. mi mentünk legmesszebbről (északról a dél-londoni Wimbledonba), természetesen mi értünk oda legkésőbb. Pontosan 10 órára futottunk be, igaz, ebbe az is belejátszott, hogy Judit elég későn végzett, és mivel én már gyakorlatilag 7 előtt menetkész voltam, így még az is bőven belefért nekem, hogy elmenjek hozzá, és onnan menjünk együtt. Mondjuk időzíteni tudni kell (és mi tudunk! :P :D), mert pont mire befutottunk, tálalták a vacsit, sült csirke volt, salátával és körettel, amiből fogyasztottunk rendesen. Több mint 10-en gyűltünk össze. :)
Be kellett pótolni a lemaradásunkat (most az ivásról van szó :P :D), úgyhogy fogyasztottunk ezt is, azt is, de persze én nem kevertem, mert abból jó nem szokott kisülni. :P Aztán éjfél körül hazaindult néhány emberke, de mi még ezután kezdtünk el Activity-zni! Volt egy extra szabály is, ugyanis aki sorra került, annak meg kellett innia egy rövidet, még mielőtt mutogatott/rajzolt/beszélt volna. :D Jó szabály, mi? :P Ahhoz képest csak egy ember volt, aki már a játék elejétől használhatatlan volt. :P :D Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat, és még több ilyet!!! :) (egyébként kb. hajnal fél 6-kor értünk Juditékhoz :P :D)
Ennek megfelelően szombaton aludtunk, ameddig bírtunk. Dél és 1 óra között dobott ki magából az ágy végül, és mivel nekem - sajnos ismét - bébiszittelnem kellett szombaton, így csak előtte elmentünk Muswell Hill-be, a La Porchetta-ba késői ebédelni. Nagyon finom tésztákat ettünk. Judit bolognait, míg én carbonara-t. Elég szép adagokat is adtak, a végét már alig bírtuk megenni, bár mielőtt elkezdtünk volna kajálni, még az a gondolat is megfogalmazódott bennem, hogy én még akár pluszba egy pizzát is kérnék, miután megettem a tésztát! :P Amiből persze semmi sem lett, mert eléggé laktató. Szépen lassan az egyik kedvenc helyünké kezd válni a La Porchetta. :)
Szombaton este bébiszitt, vasárnap reggel ismét a gyerekekkel, majd eljött a vasárnap lényegi része. :) Pénteken jött az angliai mozikba a Gravity című sci-fi Sandra Bullock-kal és George Clooney-val a főszerepben, és én, vagyis mi már az első trailer megtekintése óta meg szerettük volna nézni (de főleg én :P). 3D lett volna a cél, de sajnos pont úgy értünk oda Wandsworth-ba (Dél-London, Clapham Junction-höz elég közel), hogy arról már lecsúsztunk, mivel előtte még ebédelnünk is kellett Judittal, mert már mindketten farkaséhesek voltunk! És mivel a wandsworth-i Southside plázában volt Nando's, ismét csak ott ebédeltünk! Mondjuk eléggé ki lett számolva az idő, mert a reklámok már rég mentek a film előtt (amikről nem is baj, hogy lemaradtunk), mire beértünk, és akkor kezdték el leadni az előzeteseket. :)
Mivel Magyarországon már korábban kijött, mint itt, Angliában, ezért a Filmbuzi oldalon már természetesen volt kritika, és ott agyondicsérték a filmet. Ezek után nagy reményekkel ültem be rá, de nekem annyira nem jött át. Jónak jó film, ezt nem tagadom, de nem egy korszakalkotó. Bár lehet, hogy ha 3D-ben nézem meg, akkor teljesen más lenne a véleményem?! Nem tudom, igaz, azt vallom, hogyha egy filmet a 3D ad el, az már régen rossz jel, úgyhogy nem tudom. Egy 10-es skálán egy jó 6-7-es megér a film. Itt az előzetes, nézzétek meg, többet nem írok róla, mert spoileres lenne. :)
De miért mentünk mi Wandsworth-ba moziba, mikor sokkal közelebb is lett volna nem is egy mozi, ahova tudtunk volna menni?! Azért, mert vasárnap este 7-től Clapham Junction-ben ismét Dumaszínház volt! Amire mi természetesen mentünk, mivel szeretjük a magyar stand-up comedy-t, illetve vasárnap volt az esemény, így ráértünk. Szóval miután vége volt a filmnek, egy rövid shopping után indultunk is, hogy sorba álljunk a hely előtt. A mostani két fellépő Hadházi László és Bruti voltak. Vagyis Bruti alig-alig szerepelt, mivel eredetileg is Hadházi László önálló estjeként volt meghirdetve az előadás. Megint volt magyar étel és sütemény, amiből ettünk is természetesen. Mindketten bevállaltuk a töltött káposztát, ami ahhoz képest, hogy Angliában készült, egész jó volt, és a sütiket sem kíméltük. Plusz pontot tudok adni arra, hogy míg vártunk az előadásra, addig egy angol nő és egy férfi élőben énekeltek a színpadon. Nekem ez nagyon bejött, remélem a következő alkalommal is hasonlóan oldják meg ezt, mert változatosabb volt, mintha már századjára is ugyanazokat a számokat játszották volna le mp3-ban.

Hadházi még mindig brutálisan jó!!! Nagyon bírom a csávót, és soha nem csalódok, amikor az ő előadását hallgatom/nézem. Egyszerűen kihagyhatatlan, hogyha neki van előadása!

Szóval összességében egy nagyon jó hétvégén vagyunk túl, remélhetőleg még sok hasonlóan jóban lesz részünk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése