2012. szeptember 21., péntek

Chelsea-Juventus


Augusztus 30-án, amikor kisorsolták a Bajnokok Ligája 2012-13-as szezonjának csoportjait, ezért szurkoltam. Ezért, hogy a kedvenc csapatomat, a Juventust egy londoni csapattal sorsolják össze! És az imáim meghallgattattak!!! Ugyanis a Juventus a Chelsea mellé kapott besorolást, így biztossá vált, hogy a Bianconeri még idén Londonba jön egy BL-meccsre. És ez a nap szeptember 19-én jött el!

A JuventusFC.hu-n működő Juventus Club Hungary, melynek én is tagja vagyok és az oldalra fordítok híreket, írok blogokat én is, természetesen szervezett utat a mérkőzésre. Az ár elég borsos volt, de megfogadtam, hogy legalább egyszer életemben eljutok egy Bajnokok Ligája-mérkőzésre. És mi lehetne ennél jobb alkalom, minthogy amikor a kedvenc csapatom érkezik abba a városba, ahol lakok?! Nem volt kérdés, hogy kihasználom ezt az alkalmat.

A srácok reggel 6-kor már felszálltak Budapestről, és már fél 8-kor le is szálltak Lutonon. Aztán bejöttek busszal Earl’s Court-ig, ahol találkoztunk. Szerencsére a hostanyukám megengedte, hogy a reggeli school run után szabad legyek, tehát délután a nagybácsi ment a fiúkért, így egész nap a meccs lázában égtem/éghettem!

Miután találkoztunk a repülős csapattal, megvettük a napi Travelcard-okat, aztán indultunk a szállásukhoz, ami North Actonban volt. Becsekkoltunk, majd elfogyasztottuk az általam vitt welcome drink-et :P :D. Majd elindultunk a találkozási pontra, ami a Courtfield pub volt, szintén Earl’s Court-on. És hogy kikkel találkoztunk?! Hát természetesen a kapcsolattal, akivel a Juventus Club Hungary kapcsolatban áll, amelyik olasz Juventus szurkolói csoporttól szerezzük a jegyeket. És ennél a pubnál gyülekeztek az olasz Juve-drukkerek! Itt vártunk néhány órát, amikor együtt elindultak a Juve-drukkerek, mondjuk mi Patrikkal pont lekéstük, mert sorban álltam a boltban, így gyalog mentünk el oda :P :D, ahova ők metróval :D.
A stadionhoz körülbelül 5-5.30 között értünk. Láttuk mindkét csapat buszát begurulni, készítettük a képeket, bandáztunk, majd lassan, ahogy közeledett a meccs kezdésének időpontja, bementünk a stadionba.
A helyünk az alsó részbe, ott is a 9. sorba szólt! Végülis 1 v. 2 sorral hátrébb ültünk, vagyis dehogy ültünk, ÁLLTUNK, UGRÁLTUNK egész meccsen. Gyakorlatilag 5-10 méterre voltunk a pályától. Ez az igazi meccsélmény! Azt még nem említettem, hogy a jegyeink természetesen a vendégszektorba szóltak, ami a tévéközvetítésből a bal oldali kapu mögött jobb oldalt található. Hihetetlenül nagy élmény volt innen nézni a meccset. Ez volt az igazi meccsélmény!!!
A meccs 2-2-re végződött, a Chelsea vezetett 2-0-ra, majd még az első félidőben Arturo Vidal egalizált, majd a második félidő utolsó 10 percének kezdetén a csereként beállt Fabio Quagliarella előttünk lőtte be az egyenlítő gólt. Ekkor konkrétan hangrobbanást produkált az addig sem halk vendégtábor. Azóta már megnéztem mégegyszer a meccset felvételről, és tisztán hallani, hogy szinte végig a vendégszurkolók voltak sokkal hangosabbak!!!
Elmondhatatlan élmény volt az egész, annyira valótlan, hogy sikerült eljutnom egy Bajnokok Ligája-mérkőzésre, amin méghozzá a Juventus is játszott!!! Amikor meghallottuk a Bajnokok Ligája-himnuszát (igaz, egy kicsit késve, mert nem nagyon jutott el hozzánk a hang, nem volt a legjobb hangosítás), kirázott a hideg!!! Elmondhatatlanul nagyszerű élmény volt, még-még-még ilyet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése