2012. szeptember 24., hétfő

Eső, új cipő, magyar étterem, kinevezés, hisztik


Sajnos tegnap megérkezett a rossz idő Londonba, és gyakorlatilag azóta egész nap – kisebb-nagyobb intenzitással – esik az eső. Szomorú, hogy ilyen szomorú az idő, de hát ez van.

A szerdai napomról itt nem beszélnék, az előző bejegyzésben megtaláljátok az ÉLMÉNYBESZÁMOLÓT J. Csütörtökön úgy volt, hogy napközben találkozok Patrikkal, Tibivel, Imivel és Bandival, akikkel egyébként a Chelsea-Juventus BL-meccsen is voltam, azonban a reggeli történések keresztbetettek ennek a tervnek. -.- Történt ugyanis, hogy a kicsi fiú annyira nem hallgatott rám, állandóan kiabált, veszekedett, visszaszólt, hogy úgy döntöttem, hogy én nem fogom így beráncigálni a suliba, csak felesleges kínos buszozás lenne, mert végig hisztizne, nyávogna, meg mindent csinálna, ezért csak a középsőt kísértem el a suliba. Aki, mivel gondolom látta, hogy a kicsi hogyan viselkedik, és ez mit hoz ki belőlem, egy szólás nélkül elkészült (!!!, máskor pedig legalább 5-ször, de inkább többször kell rászólni), így nyugodtan mehettünk a suliba. Miután hazaértem, kiderült, hogy nagyon hamar felébredt reggel, mivel bepisilt, és az anyukája szerint elszégyellte magát, mert tudta, hogy rossz dolgot csinált. Tudtam egyébként, hogy csak hagyni kell lenyugodni, mint általában, így amikor 9.20 körül hazaértem, már teljesen nyugodt volt, szépen meg tudtuk beszélni, hogy miért viselkedett úgy, mi történt reggel, meg ilyenek.

Szóval így csak este tudtam találkozni a srácokkal, de ekkor már mindenképpen kellett, mivel én foglaltam le nekik a reptérre az EasyBus-t, így el kellett vinnem nekik a jegyet. Majd a Tottenham Court Road-ról elmentünk a szállásukra, North Acton-ba, mivel még szerdán ottfelejtettem az ajándékba kapott JCH-s pólót, valamint a fehér baseball-sapkámat. Útközben iszogattunk, sztorizgattunk, jól szórakoztunk, majd a szállásuk melletti kajáldában még ettünk egy jó csípős csirkes valamit :D. Jó volt találkozni velük!!! Igaz, hajnal 2 körül értem haza, de kit érdekelt :D.

Másnap reggel is szar kedve volt a kisfiúnak, de mivel aznap jöttek „ismét” (=most először) az ingatlanosok, hogy csinálják videót és képeket a házról, így jobb volt, hogyha nincs itthon senki, így szó sem lehetett róla, hogy ismét itthon maradjon, főleg, hogy már magamnak is csináltam programot, hogy ne legyek itthon. Úgyhogy a magam módszereivel rávettem, hogy jöjjön suliba. Én napközben elmentem Olgihoz (a hostanyukám legjobb barátnőjének az au-paire), hogy addig se legyek itthon, míg ezek itt ügyködnek.

Már péntekre nagyon lehűlt a levegő, komolyan mondom, fáztam náluk is, és nálunk is a házban. Aztán délután... A nagybácsi átjött olyan 2.45 körül, és mivel nem kellett segítenie a nagynak, elment a kicsikért a suliba. Én később, olyan 5-5.15 magasságában elmentem North Finchley-be, mert vennem kellett néhány dolgot. Már ekkor gyülekeztek a felhők az égen, de gondoltam, hátha megúszom az esőt (mert persze kabátot nem vittem :P). Hát nem sikerült megúszni. Pont boltban voltam, amikor láttam, hogy elkezdett esni, és szerencsére pont olyan boltban, ahol tudtam venni esernyőt, ilyen erősebbnek tűnőt, nem olyan összehajthatót. Gondoltam, egy próbát megér. Azonban mivel még a fehér Puma-cipőm volt rajtam, így nem volt kérdés, hogy alul tocsogni fogok a vízben... Mire hazaértem, térdtől lefelé mintha zuhanyoztam volna, olyan vizes volt a lábam. Így nem volt kérdés, hogy záros határidőn belül új cipőt leszek kénytelen venni.

Pénteken jött az apjuk a fiúkért, és elvitte őket magához. „Mindössze” majdnem 3 órát késett, és mivel mi 5-re, legkésőbb 6-ra számítottuk, hogy jön, így nem adtunk enni a gyerekeknek, így természetesen a kicsi már teljesen ki volt. Később átjött Judit, és együtt töltöttük a hétvégét. Mivel szombaton 12 és 2 között jöttek házat nézni, így nem szabadott volt itthon lenni, így 11.57-kor el is hagytuk a házat, bementünk a központba, és mivel nem nagyon kedvünk lett volna valami múzeumba, vagy open house-ba menni, így végülis cipőt néztünk nekem. A Piccadilly Circus-ön lévő Lillywhites-ban találtam meg egy fekete Nike-cipőt, ami megfelelőnek tűnik. Azóta már kétszer is ki volt próbálva esőben, és eddig még nem ázott be. 28 napig visszavihetem a blokkal, úgyhogy ha lesz baja, remélem addig előjön :P.
Estére eredetileg bulit terveztünk, de mivel nem voltunk a toppon, ezért inkább hozzánk hívtuk át azokat, akikkel bulizni mentünk volna. Végülis Gergely és Olgi jött át, és beszélgettünk, borozgattunk, filmeztünk J.

Vasárnap végre tényleg tudtunk pihenni ameddig akartunk. 3-ra volt megbeszélve, hogy Renivel és Dominikával találkozunk a golders green-i magyar étteremben, és a születésnapom alkalmából ebédelünk egyet, úgyhogy oda mentünk. Az eső kérlelhetetlenül esett – és azóta is esik -, és meleg sem volt kint :S. Töltött káposzta, csirkepaprikás nokedlivel, jókai bableves, somlói galuska (2-szer), túrógombóc és Gundel-palacsinta volt a menünk. Jóóóól teleettük magunkat :D.
Este a fiúkat majdnem 9-kor hozta haza az apjuk!!!!!! Képzelhetitek, hogy mennyire kivoltak, főleg a kicsi :S -.-, így a ma reggel sem ment zökkenőmentesen. Késve, de odaértünk a suliba. És a pénteken vett esernyőm kemény 2 (!!!) napot bírt ki -.-. Tudjátok ki vesz ezután esernyőt! Én biztosan nem, inkább szarrá ázok, többet értem volna, hogyha magunkra költöm azt a 4 fontot...

Egyébiránt a Londonfalva még mindig nem írt vissza a nyereményjegyek kapcsán, nem tudom, hogy mi van már velük!!! Most csütörtökön lesz az esemény, és én már 8 napja is írtam először, és tegnap vagy tegnapelőtt mégegyszer, majd ma mégegyszer, de semmi...

És a legfontosabb hírt a végére hagytam: http://juventusfc.hu/post.php?id=346 J És igen, erre az oldalra fordítok, írok híreket, blogokat szabadidőmben J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése