2012. szeptember 4., kedd

Itt van az ősz, itt van újra...


Szeptember... De mit is jelent ez? Vége a nyárnak, elkezdődik az ősz, vége a nyaralásnak, kezdődik az iskola és a meló. Az idő (remélhetőleg nem, de általában mégis) elromlik, úgyhogy visszatérünk a jól megszokott hétköznapokhoz Angliában. Igen, visszatértem.

Az olimpia záróünnepsége után (ami helyi idő szerint 0.30 körül ért véget) szépen lassan elkészültem, majd indulhattam is a reptérre. Teljesen zökkenőmentes utam volt, és most először Debrecenbe érkeztem a WizzAir járatával, így legalább nem kellett a fél országot átutaznom, mint akkor, amikor Ferihegyre érkezek.

Ugye már korábban is hallottam, kaptam a híreket, hogy otthon kánikula tombol, 35-40°C, de ez még júniusban és júliusban engem nem nagyon érintett, mivel akkor még egészen távol volt a hazautazásom dátuma. Szerencsére augusztus 13-án is nagyszerű idő, meleg fogadott. Ennek nagyon örültem, mivel az elmúlt nyár nem volt a legjobb ilyen szempontból, hiszen akkor 3 hetet töltöttem otthon, és abból a 3 hétből az első 2 hétben minden nap esett az eső. Ezzel szemben idén nyáron végig – talán egy napot kivéve – fantasztikus időnk volt, végre tényleg NYÁR volt otthon akkor, amikor én is otthon voltam. J

Összességében szinte tökéletes nyarat töltöttem el otthon. Az első néhány napban a szülővárosomban voltam, aztán innen barátokkal és Judittal mentünk Balatonlellére nyaralni. Egy öreg házaspár szállását nézte ki a szervező barátom, és amikor odaértünk, a bácsi el is mondta, hogy óva intették őket attól, hogy fiataloknak adják ki a házukat, mert volt már a szomszédságban rossz tapasztalat, de mivel a barátom behazudta, hogy mindannyian TANÁREMBEREK vagyunk :D, így mégis kiadták nekünk a szobát. Végülis a 9 emberből 6-ra rá lehet fogni, hogy gyerekekkel foglalkozik vagy foglalkozhatna akár :D :P. Visszatérve a szállásra, negatívumként azt tudnám felhozni, hogy nem volt semmi kinti sütögető vagy bográcsozó hely, így kénytelenek voltunk bent főzni, hogyha otthon akartunk enni valamit, illetve este 11-ig lehetett zajongani :P. Na jó, ezt betartottuk J. Pozitívumok: a szobák marha jók voltak, hatalmas ágyak, mindegyik szobához külön fürdőszoba, külön erkély, tv, nagy közös ebédlő és nappali egyben. Szerencsére a balatoni nyaralásunkon végig nagyszerű idő uralkodott, úgyhogy minden nap mentünk is a partra. Mondjuk a víz eléggé sekély volt, de azért nem unatkoztunk :D, labdáztunk, „tanáremberekhez” méltóan sárral dobáltuk egymást :D, meg ilyenek. 20-án átmentünk Siófokra, hogy ott nézzük meg a tűzijátékot. Judittal kimentünk a partra, a többiek egy étterem teraszáról nézték, ha látták, a tűzijátékot. Aztán ott a part közelében felállított színpad körül lévő fabódék között szlalomoztunk, és ettünk egy jó kis kürtöskalácsot! Nagyon jól éreztem, éreztünk magunkat a Balatonon. 21-én mentünk haza, útközben hazavittük Juditot, majd néhány óra múlva mi is hazaérkeztünk.
Aztán a következő hétvégére ismét volt meghívásom nyaralásra Judittól és a családjától, de hozzájuk csak 26-án (vasárnap) délután, este tudtam csatlakozni, mivel nekem ugye 28-án van a szülinapom, és ez volt az utolsó hétvégém otthon, így 26-án megtartottuk a közös névnapi-szülinapi-ebédet, majd utána tudtam elindulni. Volt jó ki oroszkrémtorta (a kedvencem), jó sok süti, és különféle finomságok ;). Aztán buszra pattantam, fel Pestre, majd egy kis villamos, majd a Népligettől ismét busz Kecskemétig, és ott felszedték, és este 7.30-ra már el is jutottunk Kiskunmajsára :D :P. Egyedül 26-án este, éjszaka esett eső, illetve másnap volt szeles, egy kicsit hidegebb idő, ezt leszámítva tökéletes nyár volt az idő szempontjából. Este egy közeli fogadóba mentünk közösen vacsizni, majd felköszöntöttük egymást Judittal, mivel közel van a szülinapja az enyémhez. A szállás egyébként egy üdülőövezetben volt, közel a majsai strandhoz, ami nagyon jó kis strand véleményem szerint. Van ott minden, mi szem-szájnak ingere: élményfürdő, hullámmedence, csúszdák, melegvizes medencék, úszómedence, szauna, úgyhogy nem lehet unatkozni. Még tiszta szerencse, hogy én hétfőre és keddre mentem, mert hétvégén megmozdulni nem lehetett, annyian voltak! A szállás itt nem volt a legjobb egyébként, de nem is ez volt a lényeg, hogy együtt lehettünk.

29-án érkeztem haza, és ekkor volt egy komoly beszélgetésem az anyukámmal és testvéremmel, ami egy kicsit lejjebb húzza a nyaralásomat, igaz, ezért csak magamat tudom hibáztatni. Elmondásuk szerint sokat változtam, és a kicsi otthonlétem alatt nemtörődöm és nagyképű voltam, alig segítettem valamit. Volt igazság abban, amit mondtak, és örülök, hogy meg tudtuk beszélni, mondtam is nekik, hogyha úgy érzik, hogy megint ilyen vagyok, szóljanak egyből, mert nem vagyok én elszállva, meg lehet velem beszélni a dolgokat. Úgyhogy a végére ez is elrendeződött szerencsére. J

A visszautam: miután már mindenki átjött a biztonsági kapun, és vártunk a beszállásra, mondták, hogy túlfoglalás történt, 180 helyett 184 főt foglaltak be erre a járatra, így 4 önként jelentkezőt kértek kárpótlás fejében, ami egy ingyenes átfoglalás lett volna a következő gépre, valamint fejenként 250 euró kárpótlás. Ha nem kellett volna mindenképpen visszajönnöm pénteken... Volt 4 jelentkező. Az utazás kb 2/3-ánál viszont annyira bedugult a fülem, hogy kb azt alig hallottam, hogyha a mellettem ülő hölgy próbált beszélni hozzám, úgyhogy kellemes volt így leszállni :D :P. A nagybácsi tanácsának hála sikerült megszüntetnem a füldugulást, majd kipakoltam, hajat vágtam, lezuhanyoztam, majd este bébiszitteltem. Viszont estére annyira rosszul éreztem magam, hogy nem igaz :S, kijött rajtam a megfázás -.-. Nagyszerű :S. Úgyhogy kb azóta beteg vagyok, mióta visszajöttem. Szombat volt a legrosszabb, de azóta felfelé ívelő pályán vagyok, ha lehet ilyet mondani.

Vasárnap visszajött Judit, találkoztunk is, a Church Pubba ültünk be vacsizni. Tegnap pedig az anyuka legjobb barátnője a kisfiával és az új au-pair-jükkel, Olgával (akit nekem köszönhetően talált) átjöttek, mert mentünk a gyerekekkel bowlingozni. Ugyanis itt még csütörtökig nem mennek suliba a fiúk -.- Hurrá... -.- Egyébként jó volt a bowling, jól szórakoztunk J Még 2 nap velük itthon, aztán indul a suli végre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése