2012. október 10., szerda

Szállás lefoglalva!


Csapjunk a lecsóba, vagy a közepébe, vagy In medias res. Kinek hogy tetszik. Nem sokkal azután, hogy hétfőn kiraktam a bejegyzésemet, már meg is találtam azt a helyet, ahova megyünk majd Judittal november első hétvégéjén.

Szóval először is felhívtam a liverpooli hotelt, amit még hétvégén kinéztünk, azonban oda november első hétvégéjére már nem volt szabad szoba. Mondjuk elég vegyesek voltak a visszajelzések a hotelről, bár mondjuk ez általában így szokott lenni szerintem. Úgyhogy oda nem megyünk. Így ismét elkezdtem keresni, nézelődni az ajánlatok között. Kettőt találtam a kgbdeals oldalán, amik egész jónak néztek ki mind árban, mind távolságban (értsd, 2-3  óra az út oda csak). Az egyik Bournemouth-ban volt, a másik Sway-ben. Aztán ismét csak elkezdtem keresgetni a visszajelzéseket, és a bournemouth-i hotelről inkább csak negatívak voltak, így a másik mellett döntöttem. Sway a New Forest National Park (Nemzeti Park) mellett, attól délre található, Bournemouth-tól vonattal 20-25 percre. Mielőtt megvettem az ajánlatot a kgbdeals-oldalon, felhívtam őket, hogy biztosan van-e még üres szobájuk arra a hétvégére, és mivel volt, gyorsan meg is vettem az ajánlatot. Majd visszahívtam őket, és lefoglaltam a szállást és első estére a vacsit is! Szuper!

Kb este 8.15-ig voltam a fiúkkal, mert akörül jött haza az anyuka, majd utána megérkezett az online shopping is. A két kisebb fiú elég nehezen akart elaludni, és az anyukának még a naggyal is volt egy veszekedése este, aminek az eredménye egy újabb jelszóváltoztatás a számítógépen lett :D.

Tegnap tudtam, hogy sokáig én leszek a fiúkkal este, mivel az anyuka meghívásos estre ment a bátyjával, ilyen magánkiállításra, eléggé puccos este volt, nagyon kiöltözős, de azt mondta utána, hogy megérte elmenni mindenképpen. Szóval kb este fél 11-ig én voltam itthon a fiúkkal, igaz a két kisebb addigra már jó régen lefektettem. Előtte még elvittem őket úszásra, amit kihagyhattunk volna, ahogy az anyuka mondta, de mondom, én inkább elviszem őket, minthogy egész nap itthon lustálkodjanak. Meg amúgy is, ha már ki van fizetve, csak csinálják, a kicsi amúgy is nagyon élvezi az úszást J Állandóan mosolyog közben, meg kinéz mindig ránk, megvan benne a versenyszellem, mindig nyerni akar, ami azért szerintem jó ösztönzőerő is, hogy még jobb legyen. És láthatóan fejlődik is. Igaz, miután hazajöttünk, volt egy kis hiszti a részéről, de tudtam, csak azért, mert már éhes. A kaját már úszás előtt megcsináltam, sült csirke rizzsel, szóval csak fel kellett vágnom a csirkét. Megvolt, meg is vacsiztunk, majd nem sokkal később ágyba is tettem a fiúkat.

Egyébiránt a nagyfiú tegnap olyan fél 2 körül már itthon volt, mert mint kiderült, tegnap este a sulijában Open Evening (Nyílt Este) volt. És ami meglepő, hogy hazajött, és kérte, hogy léptessem be a számítógépre, mert HÁZIT AKAR CSINÁLNI!!! Volt már ilyen máskor is, hogy ezért kérte, DE MOST VALÓBAN MEGCSINÁLTA A HÁZIJÁT!!! Ez a nagy szó :D. Aztán este, miután már lefektettem a két kisebbet, mondtam neki, hogyha ezentúl így fogja csinálni, azaz hazajön, és megcsinálja a háziját, se az anyja, se én nem bánjuk, hogyha utána számítógépezik. És mondta nekem is (majd később az anyukájának is, miután hazaért), hogy úgy akarja csinálni, ahogy az egyik barátja, azaz csinál legalább 1 házit mindennap, mert ha nem, akkor nem számítógépezik. Mert természetesen megint nem használhatja a laptopját. Nála van, viszont anyuka barátja minden jelszót, kódot megváltoztatott rajta :D, és nem árulja el még anyukának sem, mert ahogy mondja (jogosan) meg kell tanulni a nagyfiúnak a leckét. J Nem sokszor avatkozik közbe a barát, de amikor igen, arról tudunk. :D

Aztán délután, mielőtt mentünk a fiúkkal úszásra, jön fel a középső, hogy valami történt a tv-n a hanggal. Lemegyek, és ilyen hót mély hangja volt mindenkinek a tv-n, nem számított, hogy férfi vagy nő vagy gyerek beszélt. Hát mondom, az f.sza, hogyha ez elromlott. Aztán miután anyuka megjött, megnéztük, és csak egy újraindítás kellett neki szerencsére, úgyhogy azóta jól működik.

Azt még elfelejtettem írni, hogy tegnap este, pont vacsora közben volt egy hívásom a hoteltől, de nem válaszoltam rá, így hagytak üzenetet. Mint kiderült, még valami kódot nem kérdeztek meg tőlem, így ma ismét fel kellett hívnom őket. Természetesen már túl vagyok ezen, így mostmár tényleg kijelenthetem, hogy hivatalosan is le van foglalva a szállásunk november 2-3-ára!

2 megjegyzés:

  1. Szia, mivel nem sikerult emailt kuldenem, ezert itt irok, remelem nem gond?! :) Mivel foci rajongo vagy, ezert a segitsegedet vagy tanacsodat szeretnem kerni.
    13.03.16, szo. London, Stamford Bridge Chelsea-West Ham
    Erre a meccsre szeretnek venni ket jegyet, de fogalmam sincs hol es hogyan tudnam beszerezni. Tudnal nekem segiteni? hogy megy ez?
    Bocsi meg egyszer a zavarasert, es koszi!
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsu,

    Én úgy csináltam, hogy rákerestem google-ben, hogy "Chelsea FC tickets", és kiadott jópár oldalt, amelyeken lehet venni jegyeket a mérkőzésekre. Belinkelek párat, hátha segít ;)
    http://www.viagogo.co.uk/chelseafc/Sports-Tickets/Football/Barclays-Premier-League/Chelsea-FC-Tickets?affiliateID=49&pcid=PSGBGOOSPChels03B8137849-000002&gclid=CKX70J7cg7MCFWXJtAodCR0A9w
    http://www.thesportsboxoffice.com/Chelsea+FC/?gclid=CK3ZlqDcg7MCFeTHtAodQEMAZA
    http://www.chelseafc.com/ticket-news
    http://www.onlineticketexpress.com/sports/football/chelsea-tickets?a_aid=google1&gclid=CN-Mguncg7MCFWLHtAod1D4AQA
    Remélem valamit segített :)

    Tamás

    VálaszTörlés