2012. április 23., hétfő

Vacsi, Picasso-kiállítás, O'Neills


Ajjj, nem akar összejönni ez a videókészítés, és mostanában a blogolás sem úgy megy, mint ahogy elképzelném... Egyszer majd csak megváltozik! De remélhetőleg nem még kevesebb bejegyzés lesz, hanem azért sűrűbben tudok majd laptopot ragadni blogírás ürügyén.

Ha jól látom, jó néhány napot kell visszamennem. Csütörtökön jött Reni takarítani, hozta Dominikától a repjegyére fordított összeget, így el tudtam menni Wood Green-be farmereket venni, mert ahogy azt hiszem, már említettem, az egyik csúnyán kiszakadt a hátsómon, a másik pedig néhány pillanatra volt attól, így kénytelen voltam beújítani. Sikerrel jártam, két új farmert boltoltam a Primarkban :P Aztán haza, még természetesen itt volt Reni, aztán kifizettem (természetesen nem volt ott a 20 fontos bankjegy, mert mindig, amikor ki van téve a mikróra valami konkrétra, hipp-hopp, lába kél, és mint általában, most is a nagyfiú vitte el, szólás nélkül... -.-, így a saját pénzemből fizettem ki Renit J). Aztán ment az útjára és én is.

Pénteken nem jött át a fizetségem, úgyhogy mostmár kijelenthető, hogy az a bírság k.rvára rosszkor jött, mert így a (legalább) következő két hetemre hatással van :S Na mindegy. Pénteken estére Renivel és Ginával vacsit, majd pubozást beszéltünk meg, amire Gina nem tudott jönni, de úgy nézett ki, hogy Dominika tud, de végül ő sem jött, így Renivel taliztunk Borehamwood-ban (ahol ő lakik), aztán egy kis keresgélés után a Nando’s-ba ültünk be, ahol egy kellemes estét töltöttünk el. Igaz, nem a legjobb bort választottam, így még a fele üveget haza is hoztam :D (és még az egyik pincérnő magyar is volt! J).

Szombaton aludtam, ameddig észre nem vettem az ébresztőt, ugyanis most betettem a füldugót, és még úgy is, hogy kb 20-30 centire volt a fejemtől a teló, alig vettem észre az ébresztőt! :D De felkeltem, aztán Forma 1 időmérőt néztem. Majd utána indultam Pimlicóba, ugyanis most az anyuka barátjától kértem kölcsön a Tate Membership kártyát, így ingyen megtekinthettem a Picasso-kiállítást. Nóri volt olyan szerencsés (vagy szerencsétlen ?! :D), hogy ismét elhívtam. Háááát, ha azt mondom, hogy nem tetszett, akkor nagyon szofisztikáltan fejezem ki az érzéseimet Picasso művészetével kapcsolatban. Előre leszögezem, hogy nem vagyok egy műértő ember, de azok az alkotások nem voltak szépek :S -.- Miután hazajöttünk, kérdezte is az anyuka, hogy milyen volt, hát, mondom, nem tetszett nekünk. Aztán egy kicsit később, miután beszélt a barátjával, és elmondta, hogy hova mentünk, azt mondták, hogy miért nem Damien Hirst kiállítására mentünk a Tate Modern-be, merthogy szerintük – szószerint idézem – „Picasso’s works are crap” :D Vagyis Picasso munkái sz.rok. Illetve még azt is hozzátették, hogy szerintük nagyon is túlértékelt művész. Hát, ezzel egyet kell, hogy értsünk. Néhány megoldás nem, hogy szép nem volt, hanem egyenesen undorító volt :S, különösen néhány női test, fej ábrázolása... Na jó, inkább erről ennyi elég is, nem akarom mégegyszer átélni... Csak egy kép szemléltetésként:
Szóval eljöttünk ide Nórival, mert ő már puccba vágva jött a Tate Britain-be, én meg még aztán készültem el, aztán indultunk is a Piccadillyre, egészen pontosan a O’Neills-be, a Chinatown-ban. Útközben a Showder Klub Roast-ját hallgattuk, és még 4-ik hallgatásra is marha jó volt :D Ismét csak nem sikerült időben odaérnünk :P, így Zita, Réka és Laci már bent voltak, mi Barbival összefutottunk a Piccadilly-n, aztán mentünk is be, mert 9-ig ingyenes a bemenetel. Ismét csak egy jó bulit csaptunk, sosem csalódunk az O’Neills-ben!!! Később még Anna is csatlakozott hozzánk, és tovább partiztunk.

Másnap felkelés után nem voltam a legjobban, így nem mentem sehova :S Így itthon pihentem délután, Forma 1-be belenéztem, majd este a Juve-meccset néztem, amire a Juventus Club Hungary szervezésében ismét több, mint 100 magyar látogathatott el!!! Nagyszerű! És ami még nagyszerűbb, hogy a csapat 4-0-ra győzött, így 3 ponttal vezet a bajnokságban! Már csak 5 meccset kell megnyerni a bajnoki címhez, gyerünk!!!
Ma napközben Barnetben taliztam Renivel, de mivel egész nap esett az eső, így kinti programot nem tudtunk csinálni, ezért beültünk a Mekibe, és ott beszélgettünk. Jó volt nemcsak itthon poshadni... J Aztán már lassan indulni kellett, de nem ment egyszerűen az East Finchley-be érkezés. A terv az volt, hogy Totteridge&Whetstone állomáson ráteszek egy egyhetes bérletet az Oysteremre, de hát ez nem sikerült, mert az automata nem akarta elfogadni a 20 fontos bankjegyet, és az ablakban lévő hölgy pedig minden volt, csak segítőkész nem, nem tudom, miért nem tudta rátenni bentről... -.- szóval metróztam Finchley Central-ig, ahol ismét megpróbáltam, de ott sem vette be a 20-ast, úgyhogy hagytam a fenébe, mert már így is késésben voltam :P :D Majd holnap ráteszem azt a 20-ast a számlámra, aztán kártyával megcsinálom a megújítást, még szerencse, hogy még pénteken Renivel tettünk az Oystereinkre egy kis pluszpénzt, így az nekem holnap ki is fog tartani. „Mindössze” egy negyedórát késtem a fiúk sulijából :P én, a minta au-pair (haha :D), de még pont be tudtam slisszanni a kapun, igaz, kifelé már a recepciónál kellett kijönnünk. De sebaj! Délután én voltam a fiúkkal, mert az anyukának orvoshoz kellett mennie, így én dobtam össze a bolognait, aztán 7 után már ő is hazaérkezett, úgyhogy azután letettem a lantot.

1 megjegyzés:

  1. 95 %, hogy megint az O'neilbe megyek szombaton. De pénteken előtte még Majka :-P

    VálaszTörlés