2013. június 7., péntek

Bödőcs Tibor és Tóth Edu Londonban! :D

Hát mit ne mondjak, ismét csak nagyon-nagyon jó volt a Dumaszínház Londonban!

Most nem a Londonfalva, hanem a Drum&Monkey szervezésében jött Londonba Bödőcs Tibor és Tóth Edu. Éppen emiatt nem is Clapham-ben, hanem a King's Cross vonatállomáshoz közeli Camden Centre-ben volt az esemény.

Már jó előre megvettem a jegyemet, ugyanis nem akartam úgy járni, mint 2011-ben, amikor szintén jött Londonba Bödőcs Tibor, viszont akkor túl későn eszméltem, hogy jön, és már nem maradt több jegy... :S -.- Úgyhogy ezt megelőzendő már több mint egy hónapja bezsebeltem a jegyemet a Turnpike Lane-hez közeli Paprika Store-ból.

20 órakor kezdődött az előadás, de már 18 órakor kinyitottak a kapuk. Mivel már korábban mondtam hostanyámnak, hogy én ekkor este/délután nem nagyon fogok dolgozni, mert ismét magyar stand-up lesz Londonban, ezért volt időm elkészülni, és bőven időben elindulni. Olyan 6.45-re értem oda King's Cross-hoz, ahol találkoztam Anettel, és egyből (egy bankautomatás kitérő után) mentünk is az út másik oldalán található Camden Centre-be. Marha nagy szerencsénk volt, ugyanis mivel nem egyből 6-ra értünk oda, így már jó sok ember volt a helyszínen, de még így is volt az első sorban 4 hely!!! Azért kellett négy, mert még Jucus és egyik barátnője is jött, így nekik is foglaltunk helyeket. Úgyhogy pole pozícióból tekintettük meg az előadást! ;) :)

Természetesen ismét nem maradhatott le a magyar kaja, most marhapörköltet ettem tarhonyával, illetve savanyúságot is természetesen. Majd egy kicsit 8 után el is kezdődött a műsor. Tóth Edu kezdett, és hozta a szokásos, dadogós, teljesen beleélős, poénjain röhögős figurát, amilyen valójában is (erről majd később ;) ). Nem tudom, kb. mennyi időt beszélt, de aztán jött Bödőcs Tibor!!! Végre, már nagyon régen el akartam menni egy élő előadására, mert azért az nem ugyanaz, amikor az ember a rádiókabarét YouTube-ról hallgatja, vagy a Showder Klub részeit nézi. Az élő előadás össze sem hasonlítható semmilyen más élménnyel, ez az igazi! Bödőcsre egyszerűen szavak nincsenek, annyira brutális az ember, hihetetlen, hogy mennyire intelligensen építi fel a mondanivalóját. Az előadásmódja pedig páratlan, ahogy állandóan Búcsúszentlászlóról beszél, egyszerűen leutánozhatatlan, de szerintem nem is próbálkozik ezzel senki. :)

Kb. 9 órakor egy negyedórás szünet vette kezdetét, és mi 4-en kimentünk cigiszünetre (én nem cigizek, de mégsem akartam már bentmaradni). És nem hiszitek el, mi történt a szünetben, az épület előtt!!! Állunk ott, beszélgetünk, kb. 2-3 méterre az ajtótól, és erre jó 2 perccel a szünet kezdete után csak úgy spontán odalépett hozzánk Tóth Edu!!! Nagyon nagy arc a csávó, a való életben is dadog, és mindig fel van pörögve! :D Majdnem egész szünetben vele beszélgettünk, hihetetlen, hogy milyen élményben van része az embernek! :) Már ezért is megérte elmenni az előadásra! ;) :)


Aztán a szünet után ugyanott folytatták a srácok, ahol abbahagyták, Edu még Túró Rudit is osztogatott :P :D, majd Bödőcs még rátett egy újabb lapáttal. Már eddig is sokszor megénekeltem, hogy Stand-Up Comedy-t élőben kell látni, mert akkor tudják leginkább átadni magukat a fellépők, és sokkal jobban együttélnek a közönséggel. Nagyszerű volt!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése