2013. január 21., hétfő

Itt van a hó, itt van újra, káoszt hoz ez mifelénk...


Ismét elérkezett Nagy-Britanniába a hó, ami természetesen komoly fennakadásokat okozott minden területen, de természetesen elsősorban a közlekedésben.

Már csütörtökön délután nagy vigyorral a száján mondta a nagyfiú, hogy holnap (azaz pénteken) már délelőtt 11-től hóesés várható, ami egészen szombat délután 1-ig folyamatosan fog hullani. És már egyből arra spekulált, hogy majd valószínűleg így hamarabb be is zárják az iskolát, így hamarabb haza is tud majd jönni aznap. A másik két fiú is izgalomba jött ezt hallva, én meg reméltem, hogy nem fog ez megtörténni, és nem kell értük menni már napközben...

Erre pénteken már reggel, kb. már akkor esett a hó, amikor mentünk a fiúkkal a suliba, de ekkor még csak szállingózott, később kezdett rá komolyabban. Én nagyon reméltem, hogy nem zárják be a két kisebbik fiú suliját, így nem kell értük mennem, noha aznap délután a nagybácsi ment volna értük (és a kicsi egyik barátjáért), úgyhogy valószínűleg ígysem-úgysem kellett volna mennem, hogyha mégis bezárják az iskolát. Én napközben megírtam a csütörtöki NBA-meccsről szóló beszámolómat (amit itt el is olvashattatok már a blogon :)), aztán olyan délután 1 óra körül hívott az anyuka, hogy az ő suliját már bezárták, így úton van a hazafelé, valamint a nagyfiú suliját is bezárták 13.20-kor a nagy havazás miatt, így hamarosan ő is hazaér. Ekkor gyorsan megnéztem a két kisebb sulijának a honlapját, azon meg azt írták, hogy a hó miatt nem zárják be a sulit, de aki akar, az hamarabb felveheti a gyerkőcöket. Hát én nem nagyon akartam :P :D. De utóbb kiderült, hogy nem is nagyon kellett volna ezzel foglalkoznom, mert a nagybácsi már elrendezte az egészet.

Egyébként nagyon szépen rákezdett a hó olyan 9 órától, én akkor még néhány boltba bementem North Finchley-ben, majd mire hazaértem, már szépen beborított a hó. Utána azért egy kicsit jobb volt a szobám ablakából (a szoba melegéből) nézni a hóesést. :P :) A két korábban hazaérkező (anyuka és a nagyfiú) közül a nagyfiú érkezett haza, aztán az anyuka hívott, hogy az egyik kisutcában, Friern Barnet-ben ottragadt a kocsija, így kénytelen volt taxit hívni, mert volt pakkja, amit haza kellett hozni. Így ott hagyta a kocsit, amiért másnap ment el a barátja.

Péntek délután 3.15-3.30 között volt egy hívásom egy ismeretlen számról, de pont lekéstem róla, aztán észrevettem, hogy egyből hagytak is üzenetet, így meghallgattam. Az Optical Express-től hívtak, ugyanis már egy hét alatt elkészült a szemüvegem! Noha 11-én azt mondták, hogy körülbelül két hétig fog tartani, míg kész lesz a szemüveg, de majd telefonálnak, hogyha lehet menni érte. Úgyhogy már pénteken mehettem a szemüvegért. Megnéztem, és 17.30-ig volt nyitva pénteken, így még gyorsan elmentem, és mivel metróval kellett mennem, így engem ekkor a hóesés nem hátráltatott. Sikeresen összeszedtem az új szemüvegemet, majd indultam vissza - ismét metróval -, de még Turnpike Lane-nél leszálltam a metróról, mert tusfürdőt kellett vennem, illetve még a Boots-ból is kellett a fiúknak egy-két dolog, így oda is bementem.

Szombaton kora délután mentünk Judittal (mert ugye átjött péntek este :)) a north finchley-i bowlingpályára bowlingozni, de most nem csak ketten, hanem a végén 11-en lettünk, de mivel csak 8 emberre foglaltam pályát (hogy mindenképpen legyen helyünk, de mivel nem tudtam, hogy hányan leszünk a végén, nem akartam feleslegesen pénzt kidobni...), így csak ennyien tudtunk játszani. Réka, Laci, Reni, a barátja, Ernő, Gina és mi Judittal értünk oda időben, aztán később Dominika, Anett, Vivien és Luca érkeztek meg, ők korábban a Victoriánál lévő magyar palacsintázóba mentek ebédelni. Miután befejeztük a bowlingozást, átmentünk a közelben lévő Nando's-ba kajálni. Én egy jó kis csirkemelles wrap-et ettem, lecsóval (Ratatouille), finom volt ;) :).
Vasárnap sokáig aludtunk, majd koradélutáni reggel-ebéd-uzsonnáztunk :D :P, ami után még egy film belefért, mielőtt hazaindult Judit. De jó lenne, ha mondjuk a hétvége lenne 5 napos, és a hét köze csak 2. Szegény Judit már nagyon nem szeret ott lenni a jelenlegi családjánál :S Bárcsak találna egy jó családot, ahol tud hamar kezdeni! Szurkoljatok Ti is!

Mint este kiderült, a nagyfiú sulija még hétfőn is zárva lesz, így ő biztos volt, hogy itthon marad. A két kisebbéről ekkor még nem voltak biztos információk, várni kellett reggelre, hogy akkor több információhoz jussunk. Illetve ugyanez volt a helyzet az anyuka iskolájával is, mivel ő sem tudott semmit a hétfői napról. Aztán ma reggel 7 körül beszéltem az anyukával, és az ő suliját kinyitották, viszont azt mondta, hogy a fiúkat ő a helyemben nem vinné a suliba ma (noha kinyitott az ő sulijuk). Na, nekem nem is kellett több, vissza is feküdtem aludni :D, 10 után keltem fel végül :D :P. A fiúk csendben elvannak, jobb is ez így, minthogy két jó kis menetem lett volna reggel és délután...

Arról nem is meséltem, hogy mi volt csütörtökön, mivel ugye akkor jöttek ismét a szerelők. Vagyis jöttek volna... Ugyanis úgy volt megbeszélve, hogy délelőtt 10-re jönnek, erre én egész nap vártam-vártam, hogy jöjjenek, pedig tudtam volna pihenni, aludni, de nem jöttek -.- Majd csak egy másik mosógépet hoztak - mint később kiderült - este 7.30-kor. Azért mondok "másikat" és nem "újat", mert a csütörtökön hozott mosógép ha lehet, még régebbi, mint az eredetileg itt lévő, sőt, még kisebb is, ami marhára nem megfelelő nekünk. De ez lenne a legkisebb probléma, ugyanis ez is defektes, ugyanis ebben is benne marad a víz, nem folyik le, miután befejeződött a mosás -.- Nem igaz, hogy nem bírnak venni egy normális mosógépet, mikor azért az anyukáék egy vagyont kifizetnek a bérlésért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése