2013. január 31., csütörtök

Betegségek, buli, interjú, The Impossible, bonyodalmak


Úgy érzem, van mit bepótolnom írásügyileg, így nem is nagyon húzom az időt, inkább a közepibe csapok.

Szóval ott tartottam, hogy megjöttek a könyvek még múlt kedden, így azóta szinte minden nap olvasgatok. Egyelőre még csak a The Official Highway Code-ot, ami a közlekedési szabályokat írja le, de mivel ugye nem anyanyelvemen tanulok meg vezetni, ezért serényen szótárazok olvasás közben. Persze, mondhatjátok, hogy de akkor hogy van neked felsőfokúnak megfelelő nyelvvizsgád, ha szótáraznod kell?! Hát úgy, hogy azért a vezetéshez kapcsolódó kifejezéseket, szavakat eddig annyira nem használtam, és inkább mindent kiszótárazok (akár kétszer is), minthogy ne tudjam, amikor a vizsgán előkerül. Megpróbálok alapos lenni, amennyire csak lehetséges.

Ez az elmúlt 1,5 hét a betegségekről szólt. Múlt hét szerdán felmostam a konyhát és étkezőt (mert előző este, miközben csináltam a vacsorát, és vittem az asztalhoz a víztartó, ami vízszűrő is egyben, egyszerűen szétesett a kezemben, és mivel majdnem tele volt, szanaszét folyt az egész étkezőben, mindenhova befolyt, így szép nyomot hagyott, így mondtam az anyukának, hogy másnap felmosok), a telefont pedig fennhagytam töltőn. Miután végeztem, megnéztem, hogy nem-e volt valami hívás vagy üzenet, és hopp, jött két üzi az anyukától. Mint kiderült, a nagyfiú nem érzi jól magát a suliban, és érte kéne menni. Még váltogattunk néhány sms-t, majd fel is hívtam, de akkorra már kiderült, hogy mondták neki, hogy nyugodtan menjen csak el, mert mégiscsak a fiáról van szó, szóval így ő ment érte, nem kellett taxiznom, majd vissza. Kb ebédidőre már itthon is voltak aznap. Így aznap délután sem kellett semmit sem csinálnom, mivel az anyuka ment el a két kisebbért is.

A nagyfiú most tényleg nem játszott rá a betegségre, ugyanis sem csütörtökön, sem pénteken nem ment suliba, mivel hasmenése volt, ami csütörtökön tetőzött. Alig evett valamit, és rengetegszer ment wc-re. Mondjuk így szerencséje volt, mert megúszta, hogy ismét visszaállítsuk a gépre a 2 órás napi limitet. Történt ugyanis, hogy múlt hét kedden a vacsoránál az anyuka elmondta neki, hogy beszélt valamelyik tanárával, ha jól emlékszem matektanárt mondott, aki azt mondta neki, hogy a nagyfiú eléggé ellustult (na mondjuk ezen mi nem csodálkoztunk), és semmi extra erőfeszítést nem tesz annak érdekében, hogy jobbá fejlődjön, hanem csak a minimálisat teszi meg. Sőt, még néha azt sem. Ez legfőképpen abban nyilvánul meg, hogy nem éri el a kitűzött jegyet, sőt, rosszabb, mint a tavalyi jegye, ami azért elég nagy blama. Ugyanis így megvan az esélye, hogy a gyengébb csoportba kerüljön, ahol mindent könnyebben megoldhatna, és egyáltalán nem fejlődne semmit. Úgyhogy ezen jól kiakadt, hogy ezt így elmondta neki az anyja, természetesen elviharzott az ebédlőasztaltól, és visszabeszélt. Na, ezután döntöttük el, hogy vissza azt a 2 órás napi limitet. De "szerencséjére" egyelőre megúszta a betegség útján...

Péntek délután szintén nem én mentem a fiúkért, hanem ekkor a nagybácsi, így ekkor néhány cuccért el tudtam menni Judithoz, ugyanis péntek este mentünk bulizni, így nem nagyon tudott volna sok cuccot magával vinni aznap este, és mivel én úgyis ráértem, felajánlottam, hogy elhozom a cuccait, amik kelleni fognak a hétvégére. Majd még aznap délután elmentem Palmers Green-be a könyvtárba nyomtatni (mert a nyomtatónkkal van valami gond) kuponokat estére és a hétvégére, illetve ha már ott voltam, bevásároltam a Morrisons-ban.  Először úgy volt, hogy a Piccadilly Institute-ba megyünk, de aztán még szerencsére indulás előtt kiderült, hogy a foglalás valamilyen titokzatos módon eltűnt a listáról..., így gyorsan a Tiger Tiger-be sikerült még foglalniuk egy asztalt. Így legalább még indulás előtt oda is meg tudtam csinálni a kupont, igaz, kinyomtatni már nem sikerült, de szerencsére telefonról is elfogadták :). Magyar volt a társaság, sokat ismertem közülük, és jó is volt a buli. De mi, Judittal, nem maradtunk túl sokáig, mivel szombaton Juditnak interjúja volt egy családnál, így meg kellett, hogy legyen a megfelelő hosszú pihenő az interjú előtt.

Az interjú szombat délután 3 órakor volt Willesden Green-ben. Olyan 1 óra 10-20 perc alatt értünk oda tőlem. Miközben az interjú zajlott, én elbóklásztam a környéken, nagyjából felfedeztem, hogy mi merre van. Még egy magyar boltot is találtunk ott :) (na jó, nem véletlenül, mert Judit mondta, hogy van ott egy :P :D). Az interjú nagyon jól mehetett, ugyanis utána Judit fülig érő mosollyal jött ki, és ezt mondta: "Imádom őket!". És ami a legfontosabb, hogy úgy tűnt, nekik is nagyon szimpatikus volt ő. De mivel még volt több interjúalany is a hétvége folyamán, nem tudtak semmi biztosat ígérni. Hétfőre ígérték a választ.

Az interjú után hazafelé eldöntöttük, hogy jó lenne valamit főzni aznap estére, így még be is vásároltunk Finchley Central-ban, majd hazajöttünk, és főzőcskéztünk. A menü reszelt sajtos csirkemell sütve, mellette karfiol, krumplipürével. Én még nem ettem ilyen csirkét, mert gyakorlatilag ugyanúgy csinálni, mint a rántotthúst, csak a panírozás végén nem kenyérmorzsában, hanem reszelt sajtban kell megforgatni, majd így betenni a sütőbe, majd mellétenni ugyanabba a tepsibe az egy kicsit puhára főzőtt karfiolt, és a végén leönteni tejszínnel. Hááát, el kell mondanom, hogy nagyon-nagyon-nagyon finom lett. Nincs mese, meg kell tartanom a leányzót :P :D.

Vasárnapra csak egy napirendi pont volt, méghozzá a mozi! Még csütörtök este vettem észre, hogy ismét vannak 2-for-1 (1-et fizet, 2-t kap) jegyek a Vue-ban, méghozzá a The Impossible című filmre, így nem is volt kérdéses, hogy most hétvégén megnézzük. Wood Green-ben tekintettük meg ezt a filmet. Aki nem tudná, egy család igaz története alapján készült a film, akik a 2004-es thaiföldi cunami során az országban, a tengerparton tartózkodtak, és ott érte őket a csapás, aminek következtében előbb 2, majd 3 részre szakadt a család. Az ő szívszorító történetüket mutatja be ez a film. Egyszerűen hihetetlen, brutális, elképzelhetetlen, durva és még sorolhatnék rengeteg jelzőt, hogy milyen volt, ami történt. A film brutálisan hihetően és őszintén mutatja be a családtagokat és más embereket (de főleg a családra koncentrál), az őket (és másokat) ért sérülések néhol már gyomorforgatóan valósághűek. Egyszerűen belegondolni is durva, hogy egy ilyen katasztrófa mennyi áldozattal járt, és még ezen kívül mennyi ártatlan ember életét változtatta meg örökre. Ezt a filmet mindenki nézze meg, egyszerűen KÖTELEZŐ DARAB!!! Valósághű, borzasztó, brutálisan őszinte. Húúú, még most is kiráz a hideg, hogyha a filmre gondolok! Tényleg nézzétek meg!
Mozi után Judit indult vissza a családjához, míg én Stratford felé vettem az irányt, ugyanis Barbinak rendeltem interneten valamit, és arra csak ekkor tudta odaadni a pénzt, úgyhogy ezt is megoldottuk. :)

Aztán hétfőn délelőtt hívott Judit, hogy még vasárnap este írt neki a család, akiknél interjún volt szombaton, hogy szeretnék, hogyha ő lenne a következő nanny-jük :). A családnál jövő hét szombaton vagy legkésőbb azutáni szombaton kellene kezdeni, viszont miután ezt elmondta a jelenlegi hostanyjának, ő mondta, hogy neki 24-éig, tehát a half term végéig szüksége lenne rá... -.- Noha még január elején, amikor elmondta nekik, hogy váltani szeretne, az anyuka mondta, hogy legalább egy hónapot kér, mivel nagyon válogatós, és Juditot is több hónap alatt találta meg... -.- Az egy hónap pedig jövő héten lejár, így simán el kéne, hogy engedje, de hétfő este óta, amikor elmondta neki, hogy neki márpedig igenis szüksége van rá, nem is beszélt vele... -.- Lehet, hogy így akarja maradásra bírni. Na de Juditot és engem sem ejtettek a fejünkre, így az lesz, hogy valóban megnyugodhasson a következő hostcsaládja, hogy most hétvégén egy bőröndöt elvisz hozzájuk, mint biztosíték, hogy valóban hozzájuk költözik rövidesen. Mert tényleg, azok után, hogy hogyan mesélt az interjúról, nem is kérdés, hogy a lehető leghamarabb el kell mennie jelenlegi hostcsaládjától az újhoz! Ha hamarabb el kell jönnie, mert tarthatatlanná válik a helyzet ott, akkor akár itt is eltölthet néhány napot. Hamarosan kiderül, hogy mi fog történni... Nem fogom engedni, hogy elveszítse ezt az új családját!

Ahogy írtam a bejegyzés elején, múlt héten a nagyfiú volt itthon 2,5 napot, míg ezen a héten a kicsi maradt itthon 2-t. Kedden és szerdán nem ment iskolába, ugyanis hétfő este/éjszaka belázasodott, és egész kedden forró volt az egész teste, és enni is alig evett valamit, így csak pihent. Szerdára már sokkal jobban lett, a láza is elmúlt, és már rendesen tudott enni, és már visszatért a "jól megszokott" hisztijeihez is estére, így nem volt mese, ma már ő is ment suliba :D :P.

És nem telhet el úgy bejegyzés, hogy ne ejtsek szót az itteni szerelőkről, mesteremberekről... Múlt hétre már nem is emlékszem, de ha ígértek is valamit, nem jöttek ki, az tuti. Ellenben először hétvégén írtak az anyukának, hogy hétfőn jönnek. Ugye időpontot megint nem mondtak, de nem mintha bármikor is időben, vagy legalább max félórás késéssel ideértek volna..., így ez nem számított. Én meg vártam őket egész nap, minden egyes kis zajra felkaptam a fejem, és kinéztem az ablakon. Természetesen nem jöttek. Hétfőn este mondta az anyuka, hogy kedden 11.30 körül jönnek. Ez ugye megint azt jelentette, hogy bármikor jöhetnek kedden... Kell mondanom?! Természetesen ekkor sem jöttek. Igaz, legalább az anyuka által szervezett mosógépszerelő kijött, és megvizsgálta a mosógépet, és megtalálta a benyomott gombokat, amik mögé egy új panelt kellett rendelni. Meg van rendelve, mostmár csak várni kell rá, hogy megérkezzen, mert utána visszajön a csávó, és megszereli a masinát. Kedd délután megint írtak neki, hogy "Húúú, nagyon sajnáljuk, de ma már sehogy sem jó nekünk. Holnap lesz otthon valaki?", erre visszaírta, hogy igen, és 10 óra jó nekünk. Fejlődés volt megtapasztalható az elmúlt néhány naphoz képest, mert legalább kijöttek... "Mindössze" 3 óra késéssel... -.- Akkorra az volt a feladat, hogy az előszobában és a nappaliban csinált két lyukat eltüntessék, merthát azért eléggé veszélyes volt (kábelek lógtak ki...). Most elég értelmes mesterembert hozott magával az indiai csávó (valami kifutófiúja lehet a tulajnak), igaz elsőre nem volt náluk elég alapanyag -.-. Így akkor azt mondták, hogy másnap visszajönnek. Na mondom, fasza. Ekkora egy balfaszokat. Erre legnagyobb meglepetésemre kb egy órával azután, hogy elmentek, már vissza is jöttek, és akkor meg is csinálta a csávóka. Úgyhogy legalább már nincs ott két lyuk. Az már megint más kérdés, hogy azt ígérték, hogy ma megint jönnek lefesteni, és kurvára nem bukkantak fel. Mondjuk, én is kb fél 12-re értem haza, kb tudtam, hogy ez lesz, úgyhogy le is szartam, hogy jönnek-e vagy sem.

Ja, és miért értem haza fél 12-kor? Mert ma este chillit ettünk, amihez kellett néhány dolgot még venni boltban, így elmentem Southgate-be az Asdába, majd letettem itthon a cuccokat, és indultam tovább Turnpike Lane-re, hogy megvegyem magunknak a két jegyet a jövő hét csütörtökön Londonba érkező Beugróra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése