2013. január 18., péntek

NBA London Live '13: Detroit Pistons-New York Knicks!!!

Nagyon jó lehettem tavaly egész évben, ha még január 16-17-én is hozott nekem ajándékot a Jézuska! :D :P Merthogy tegnap(előtt) megkaptam a 2012-es év utolsó karácsonyi ajándékát, méghozzá azt, hogy elmehettem a Detroit Pistons-New York Knicks NBA-meccsre!!!

Nem is tudom pontosan, hogy a General Sale mikor kezdődött, de valamikor november elején lehetett, de akkor meg pont nem volt pénzem, így úgy voltam vele, hogy majd talán. Aztán más dolgok kerültek előtérbe, így én nem is igazán foglalkoztam az üggyel. December 26-án azonban, mikor átadtuk egymásnak az ajándékokat Judittal, mondta, hogy még lenne egy, de már nem valószínű, hogy megvalósítható. És akkor elmondta, hogy nézegette már gumtree.co.uk-n és az eBay-en árult jegyeket az NBA-re, de annyira nem is volt benne biztos, hogy el akarok menni, és mivel csütörtöki napra esett, így ő tuti nem tudott volna jönni, így abban sem volt biztos, hogy egyedül elmennék-e. Így aztán azóta naponta-kétnaponta nézegettük a fentebb már említett oldalakat, de ezidáig mindig nagyon sokat kértek a jegyekért, alsóhangon duplaáron mentek el a jegyek.

Aztán mit ad Isten, 16-án, szerdán, tehát egy nappal az esemény előtt, felnéztem még egyszer utoljára eBay-re, hátha lesz valami, és erre fel volt téve 1 darab jegy névértéken! Gyorsan Judit meg is vette, én meg felvettem a kapcsolatot az eladóval, mert adott meg egy telefonszámot a leírásban. Minden okés volt, így már csak csütörtök reggelre kellett várnom, hogy átküldje a dokumentumot email-ben, mert a munkahelyén kellett szkennelnie az ő példányát.

És meg is történt, de mivel a nyomtatónk valami titokzatos okból kifolyólag nem nyomtat, ezért elküldtem az anyukának a jegyet, hogy nyomtassa ki a sulijában. Mondjuk elég későn ért haza, így gyorsan kellett kajálnom, így kb csak pont néhány perccel a meccs kezdete előtt értem oda. Mondjuk a jegyemről a vonalkódot alig tudták leolvasni, biztos nem segített neki, hogy az anyuka táskájában ráborult a kávé :P, és még indulás előtt hajszárítóval kellett szárítanom :D :P.

A felsőkaréjba szólt a jegy, viszont az O2 Aréna annyira jól van kialakítva, hogy még innen is (sőt ugye még az utolsó sorból is, ahogy a teniszes példa mutatja) tökéletesen lehet látni a pályán zajló eseményeket. El kell mondanom, hogy egyszer legalább mindenkinek el kell mennie az O2 Arénába, ugyanis annyira jó az egész hely, és tényleg nagyon jól van megépítve, gyakorlatilag mindegy milyen esemény van itt megrendezve, bizonyos, hogy nagyszerű rálátása lesz a nézőnek.

Természetesen telt ház fogadta a csapatokat. Egyébként ez volt a történelem 3. NBA-meccse Londonban, ugyanis még 2011 elején volt egymás utáni napon két meccs, így két év után ismét visszatért a világ legjobb kosárlabda ligája Londonba. Én az európai kosárlabdát nem szeretem, viszont az amerikait imádom, és már nagyon régóta egyik álmom volt, hogy majd egyszer eljussak egy NBA-meccsre. De ez már csak így megy: akárcsak az Olimpia tavaly, idén az NBA is "házhoz jött". Ezért is imádom Londont, itt valóban bármit megtehetsz és bármit megtapasztalhatsz, nem véletlenül a világ egyik legfontosabb városa!

De térjünk is vissza a meccshez. Mint ahogy az alábbi videóban is láthatjátok majd, egy jó kis bemutatással kezdődött az egész meccs, aztán belecsaptak a lecsóba a csapatok. Sokkal jobban kezdett a NYK, voltak hullámvölgyek, vagyis igazándiból egy, de akkor sem tudott feljönni lőtávolba a Detroit, de végig vezetett a Knicks, és teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Szót kell még ejtenem a körítésről. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere. Mivel hivatalosan a Detroit volt a hazai csapat (amúgy feltűnően többen szurkoltak a New Yorknak), így a detroiti kabalaállat is jelen volt, ami nem volt más, mint egy Detroit Pistons-mezbe bújtott ló! :) Ő természetesen az egész mérkőzés alatt fel-alá járkált a pályán (persze itt csak akkor, mikor nem folyt a játék :P) és a nézők között is, és csinálta a hangulatot, a fesztivált. Jó fej arcnak tűnt! Aztán néhány időkéréskor a Detroit Pistons Dancers táncoslányai szórakoztatták (elsősorban a férfi :D) nézőket.

Volt még nagy puzzle-kirakóverseny, aminek a győztese egy 1000 fontos FootLocker-utalványt nyert, kvíz, amely során 2 embernek 6 tavalyi rájátszásba jutott csapatot kellett megnevezni, itt NBA League Pass-t kaptak (ezzel bármelyik meccset bárhol bármikor korlátlanul meg lehet tekinteni online). Volt hárompontos-dobó verseny is, ezen nem igazán tudom, hogy kik szerepeltek, aztán az egyik szünet alkalmával két brit műsorvezető büntetőpárbaját tekinthettük meg. A nagyszünetben sem maradtunk esemény és szórakoztatás nélkül, ekkor ugyanis (a számomra totál ismeretlen) Misha B lépett fel és adott egy rövid "koncertet". A 3. és a 4. negyed közötti  rövid szünetben pedig akrobatikus kosarasok (a kabalaállattal kiegészülve) trambulinról ugráltak, és zsákolták be a kosárlabdákat a kosárba. És a legutolsó nagyobb időkérés alkalmával pedig kisebb ajándékokat lőttek ki a közönség soraiba (amit szintén lehet majd látni a lenti videóban). Mivel sajnos mi túl magasan ültünk, így esélyünk sem volt, hogy valamit elkapjunk, de sebaj. Már maga az élmény is hatalmas volt!

Nagyszerűen kezdődik 2013, remélem így is folytatódik! Én azon leszek! ;)

(Ja, egyébként ma több órán át esett a hó, és meg is maradt, de most koraeste elállt, de azért természetesen már pánikolnak az emberek...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése