2013. január 8., kedd

Top filmek 2012-ben, szerintem ;)


Azt hiszem, a cím önmagáért beszél. ;) Az alábbiakban azoknak a filmeknek a top 10-es listáját fogjátok olvasni, amelyeket 2012-ben láttam, és a legjobbaknak gondoltam. A lista természetesen teljesen szubjektív, akár adhattok további filmötleteket, amiket érdemes lenne megnézni! :)

10. American Pie: Reunion (Amerikai pite - A találkozó)
Jó volt ismét látni a régi "Amerikai Pités" bandát! Nem tudom, tudjátok-e, de több film is készült az Amerikai Pite-brand neve alatt az Esküvő után, de azok csak gagyi utánzatok voltak, és az egyetlen közös bennük Jim apja volt, aki valahogyan mindig belekerült a történésekbe, na meg valami távoli Stifler-rokon. De ez a film minden korábbi szereplőt visszahozott, így valóban olyan fílingje volt az egésznek, mintha a régi filmet néznénk. Nekem tetszett.

9. Project X
Ennek a filmnek semmi extra története nincsen. Az alapfelállás az, hogy egy egyáltalán nem népszerű srác születésnapja alkalmából szeretne egy nagy bulit tartani (ugyanis a szülei elmennek a hétvégére, így szabad a ház), amire mindig is emlékezni fog. És hát teljesen elszabadul a pokol. Nagyon jó party-zenék vannak a filmben, ezért is érdemes megnézni.

8. The Amazing Spider-Man (A csodálatos Pókember)
Ez nem a Tobey Maguire-ös trilógia folytatása, hanem egy reboot, mostmár Andrew Garfield-del Pókember szerepében. Mivel egy reboot-ról van szó, így egyértelmű, hogy ismét az eredettörténetet kellett elmesélni, így sokban nem üt el az előző "első" Pókembertől, de nekem valamiért jobban tetszett. Nem tudom megmagyarázni, de valószínűleg a főszereplők jobbak voltak. Legalábbis nekem.

7. Chronicle (Az erő krónikája)
Kézikamerás szinte az egész film. Három barát egy erdőben talál egy föld alatti üregbe vezető lyukat, amin nekik természetesen le kell menni, és mint utóbb kiderült, ezzel természetfeletti erőkre tettek szert. Azonban nem a megszokott klisék szerint alakul tovább a film, hogy közösen a rosszak ellen lépnek fel, hanem csak próbálgatják a kapott erőt, aztán valami történik...

6. Looper
Bruce Willis és Joseph Gordon-Levitt filmje, melyben mindketten ugyanazt a karaktert játsszák, csak más időben, de akik az időutazás révén találkoznak. Joseph Gordon-Levitt egy bérgyilkost alakít, akinek meg kell ölnie a jövőből visszaküldött bűnözőket, és egyszer csak a saját alteregóját küldik vissza, hogy ölje meg... Komoly kis film.

5. Mission: Impossible - Ghost Protocol (Mission: Impossible - Fantom Protokol)
Tom Cruise ismét Ethan Hunt bőrébe bújt, hogy az IMF (nem a nemzetközi pénzintézet :P :D, hanem az Impossible Mission Force) megmaradt tagjaival ismét megmentse a világot. Nekem a Mission Impossible-filmek tetszenek, így ez is kötelező darab volt. Egyébként ezidáig ez volt az egyetlen film, amit IMAX-ben néztem meg, és nem bántam meg! Ha egy jó kis agykikapcsolós akcióra vágysz, mindenképpen nézd meg ezt a filmet!

4. The Girl with the Dragon Tattoo (A tetovált lány)
A nagysikerű svéd regénytrilógia első darabjának amerikai feldolgozása Daniel Craiggel és  Rooney Marával a főszerepekben. Nagyon-nagyon-nagyon jó a könyvtrilógia, ez tényleg kihagyhatatlan, és a filmadaptáció is jól sikerült. Állítólag a svéd filmek is jók, de azokat sajnos még nem sikerült megnéznem. Ez a verzió is nagyon tetszett, és kíváncsian várom, hogy a következő két részt hogyan fogják mozgóképpé alakítani, ugyanis a második és a harmadik könyv sokkal, de sokkal jobb volt az elsőnél. Úgyhogy érdeklődve várom a fejleményeket!

3. The Avengers Assemble (A bosszúállók)
Vagyis a Bosszúállók-film, amiben a Marvel képregény-univerzum legtöbb hősét összehozták, hogy megküzdjenek egy közös gonosszal, aki a Föld rabszolgasorsba állítását tűzte ki maga elé célul. A filmben szerepel Hulk, Vasember, Sasszem, Amerika Kapitány, a Fekete Özvegy és Thor, így garantált az akciódús film, és köszönhetően - legfőképpen - Vasembernek, a poének sem maradhatnak el. Az egyik legjobb idei film volt.

2. Intouchables (Életrevalók)
Maga a film 2011-es, azonban idén jött be a köztudatba, ugyanis se nem amerikai, se nem brit, hanem francia! Igaz történet alapján készült, és a történetről elég annyit tudni, hogy egy gazdag tolószékes ember, aki semmilyét sem tudja mozgatni, csak a fejét, segítőt, "ápolót" keres, és itt jön a képbe egy frissen a börtönből szabadult fekete ember, aki csak az aláírás miatt megy el az interjúra, de másnap mégis megkapja az állást. Ezek után a két teljesen ellentétes személyiségű ember története egy igazi feel-good movie-t hoz el számunkra. MINDENKINEK KÖTELEZŐ MEGNÉZNIE!!!

1. The Dark Knight Rises (A sötét lovag - Felemelkedés)
Simán első lett volna az idén látott filmek listáján az Életrevalók, amennyiben nem idén került volna a mozikba Christopher Nolan Batman-trilógiájának lezárása, a The Dark Knight Rises. Noha véleményem szerint maga a film egy hajszállal elmaradt a The Dark Knight-tól, azonban így is szinte tökéletes lett a filmélmény, és apró részletekből látszott, hogy nagyon ki volt dolgozva Nolan Batman-univerzuma! Ez egy tökéletes lezáró darabja volt a trilógiának. Nagyon bejöt!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése