2013. január 16., szerda

Szerelők, szerelők, szerelők... mikor lesz már vége?!


Már komolyan mondom, külön kisregényt lehetne írni az új házunkba - a tulaj által - csődített szerelőkről, vagy legalábbis szerelőnek hívott emberekről.

Eme "kisregény" legutóbbi fejezete még csak éppen lezárult tegnap (vagyis kedden), de már holnap folytatódik is... De nézzük is csak meg, hogy mi zajlott kedden. Az volt az eredeti elképzelés, vagyis nekem és az anyukának azt mondták, hogy délelőtt 10 órára jön a két villanyszerelő. Várok... várok... várok... és még mindig várok. Az volt a terv, hogy ezek megjönnek 10 körül, megcsinálják a villanyt, aztán én elmegyek vásárolni néhány dolgot a vacsorához. Már pont indultam le EBÉDET csinálni magamnak (jelzem, 12.45 körül járt az idő), erre pont akkor toppantak be... Gondoltam magamban, hogy majd vagy egy óra alatt megcsinálják, amit meg kell, aztán még mindig lesz időm elnézni valamelyik boltba, ha máshova nem, az Arnos Grove metróállomáshoz közeli Sainsburys'-be. Amúgy a nappaliban egyszerűen nem lehetett felkapcsolni a villanyt, mert több mint valószínű, hogy a vezetékelés rossz volt, így meg kellett találniuk, hogy hol rossz, aztán megcsinálni normálisra.

Pontosan nem is tudom, hogy mikor mentek el, mert nekem már indulnom kellett a fiúkért a suliba, ami azt jelenti, hogy már majdnem délután 3 óra volt, így itthagytam őket, akkor azt mondták, hogy már működik a lámpa. És valóban, miután hazaértünk, működött. Ezzel a szerelők harmadik fejezete lezárult.

De holnap jön a negyedik, ugyanis mint ma délután kiderült, valami nem stimmel. Történt ugyanis, hogy jön a középső fiú, hogy a nappaliban nem tudja felkapcsolni a villanyt, mondom, az fasza. Odamentem a kapcsolókhoz, és emlékeztem, hogy tegnap valamit baszkuráltak az előszobában lévő kapcsolóval is, erre elkezdtem azt kapcsolgatni, és tádááámm, felkapcsolt a nappaliban lévő villany... Érdekes. Miért van az, a fal mindkét oldalán lévő villanykapcsoló működésbe hozza a nappaliban lévő villanyt?! És ami külön rossz, hogy amennyiben az előszobában lévő kapcsolóval kapcsoljuk le a nappaliban lévő villanyt, akkor a nappaliban lévő kapcsolókat bárhogyan és bármennyiszer nyomhatjuk, az bizony nem fog felkapcsolni... -.- Nem kicsit kiakadt ezen ma este az anyuka, ugyanis az a kapcsoló, amit átkötöttek, az az emeleti folyosó villanykapcsolója volt, ami azért több mint hasznos volt lent.  És akkor azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy az üveg villanybúrán egy "szép hosszú" repedés is keletkezett. Úgyhogy ma este legalább kétszer hívta az anyuka a tulajt.

Mondjuk nem is értem, hogy miért van ennyi probléma egy ilyen házzal, mert ennyi pénzért, amit kifizetnek a bérleti díjért, igazán kaphatnánk valami minőséget is! Mert ugye a mosógép még mindig nem jó, igaz, azt az ígéretet kaptuk, hogy holnap hoznak egy másikat (NEM újat), egy másik házból. Hát kíváncsi leszek arra is. Ja, és természetesen még mindig nem használjuk a mosogatógépet, igaz, szerintük annak semmi baja, de nem ők látták füstölni, szóval... Még azzal is lesz egy menetünk úgy érzem.

Azt már megénekeltem, hogy a ház tulaja indiai származású, és ami még rosszabb, hogy az angolja enyhén szólva nem a legjobb (igaz, én még nem tapasztaltam, csak az anyuka mondta), úgyhogy már "alig várom" a holnapi szerelős napot.

Hogy egy kicsit másról is szóljak: mostanában a fiúk megint az állandóan egymást b.szogatós időszakukat élik, és hol máshol csinálnák ezt, mint a buszon, ahonnan nem szállhatunk le hamarabb, hogy legalább ne az egész busz előtt égessenek engem?! Nagyszerű, amikor valami kis szar dolgon összevesznek, és elkezdik egymást ütni és/vagy rúgni... -.- Meg ugyanez a hazafelé vezető gyalogúton is. Ez az élmény: felbecsülhetetlen! :P :D Minden másra ott a Mastercard.

És ha minden jól megy, és nem b.szott át a csávó, akitől Judit vette eBay-en a jegyet, akkor holnap megkapom az idei legnagyobb karácsonyi ajándékomat, vagyis el tudok menni az NBA LONDON LIVE 13-ra, vagyis a Detroit Pistons-New York Knicks észak-amerikai kosárlabda-mérkőzésre a north greenwich-i O2 Arénába!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése