2011. október 25., kedd

Hétvégén egyszerűen nincs idő blogolni :D


Nem telt eseménytelenül ez a hétvége sem, az biztos! Péntek este a Piccadilly-hez közel található Tiger Tiger nevű helyre mentünk bulizni néhány au-pairrel. Előtte – hogy az aznapi kocsiészleléseket megkoronázzam – Chinatown-ban láttam egy Ferrarit is :P Ekkor már volt nálam fényképezőgép, úgyhogy erről kaptok képet is ;)
Tetszett a hely, 4 szoba van, különféle zenékkel, úgyhogy itt is megtaláltuk a nekünk tetsző részleget. Tisztára úgy tettünk Melindával, mintha Kelet-Magyarországon hónap eleje lenne, és most kaptuk volna meg a segélyt, azaz mentünk a pénz s.ggére verni :P :D
Szombaton – füldugóval – aludtam ameddig bírtam, úgyhogy olyan fél 1-1 körül másztam le. Semmi extrát nem terveztem aznapra, mert este ismét jelenésem volt a Tiger Tigerben, egyik au-pair-csajnak a szülinapját is ünnepeltük, valamint egyik magyar au-pair-csaj is jött be Londonba (Gabi), aztán ő (és még 2 barátnője) is jöttek bulizni. Ekkor már okosabb voltam, ezért elmentem a közeli teszkóba feltankolni. Két üveg vörösborral tértem haza, amiből az egyiket majdnem teljesen elfogyasztottam mielőtt indultam volna a Citybe. Ismét csak egy jó buliban volt részünk ;) Mondjuk a hazafelé utam vége érdekes volt, mert felszálltam a buszra, mp3 be, aztán kb egyből el is aludtam, majd mintegy 45 perc múlva arra ébredek, hogy a sofőr leállította a busz motorját :P :D Gyorsan eszméltem, szóltam neki, hogy legyen szíves engedjen már le a buszról :P, így North Finchley-ből kénytelen voltam hazagyalogolni (mondjuk ez 5 megállót és kb 10-12 percet jelent gyalog :D :P). Hajnal 5 előtt néhány perccel. Mondjuk – legnagyobb meglepetésemre – az anyuka és a barátja még bőven nem aludtak :D :P, mint ahogy másnap este kiderült, néhány barátjuk átjött szombat este, aztán ők is felöntöttek a garatra :D
A szombat esti csapat :)
Gabival
TigerTiger
Piccadilly Circus este
Piccadilly Circus este II.
És akkor jöjjön a vasárnap. Greenwich volt az úti cél. Egy német au-pair-csajjal beszéltem meg, hogy talizunk, és körülnézünk. Ő sokkal közelebb lakik Greenwich-hez (ami Dél-Londonban van), így megint nekem tartott sokáig az út oda. Elég „kevés” átszállással busz-busz-tube-tube-DLR-busz használatával „már” ott is voltam Greenwich-ben :D :P De előtte még, Finchley Central állomás előtt bementem egy Costába, hogy vegyek már egy kávét, és a kiszolgáló magyar volt, valamint voltak magyarok is az üzletben. Továbbá, megyek már az állomásra, és útközben is jöttek velem szemben magyarok :P. Sőőőt! A Tube-on is, 2 megállóval utánam is szálltak fel magyarok :D :P Mindenhol ott vagyunk! ;)
Szóval Greenwich. Ez volt az első utam oda. Szép hely ez is. Greenwich Market, National Maritime Museum (hajózási múzeum) és a Greenwich Park, aminek a legmagasabb pontjáról belátni szinte egész Londont. Elképesztő látvány. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amit Párizsban, a Sacre Coeur előtti lépcsőkről láttunk. El kell menni Greenwichbe is egyszer mindenkinek! 
Greenwich Park
Mögöttem London
A greenwichi piac
A Temze
A hazafelé utam sem volt egyszerűbb, mint az odafelé, mivel „mindösszesen” 6 buszt vettem igénybe, hogy visszajussak Friern Barnet-be. Tudniillik nem akartam már az 1-es zónában metróra költeni :P. Szóval Greenwich-ből Lewisham-be 180-as v 199-es busz, már nem emlékszem pontosan. Onnan 185-ös Victoriára, amiről kb az út közepén le kellett szállnunk, és át kellett szállnunk egy másik 185-ösre, mert a miénk lerobbant -.-. Ok. Megérkeztünk Victoriára, ahol vártam kb 15-20 percet, mire jött a 82-es. Megyünk-mendegélünk, majd egyszer felnézek a kijelzőre, amin már nem a 82 to North Finchley-kiírás van (ahova én mentem), hanem 82 to Finchley Rd. Na mondom, fasza, így megint kell keresnem egy másik buszt. Majd hirtelen a semmiből megelőz minket egy másik 82-es, ami, mint ahogy láttam a kijelzőjén, már North Finchley-ig ment. Így meg kellett várnom, míg visszaelőztük azt a buszt, majd leugrottam és átszálltam arra :P :D Majd végül North Finchley-ből egy 134-essel végül 2 óra 40 perc utazás után hazaértem :P :D Londonban a tömegközlekedésen csak úgy „repül az idő” :P :D

Még vasárnap este megnéztem a 2010-ben készített remake-et, az I spit on your grave című filmet. Nagyon durva, kegyetlen egy film, úgyhogy a gyengébb idegzetű és gyomrú embereknek egyáltalán nem ajánlom.

Hétfőn az lett volna a program, hogy az anyuka 2-re megy a nagyfiúval a kórházba, valami vizsgálatra, ahova viszi magával a kicsi fiút is (a középső a nagybátyjával volt tegnap). Ebből első körben az lett, hogy a kicsi bejött, és megkérdezte, hogy itthon maradhat-e velem, mert nem akar menni. Most erre mit tudnék mondani, igen. Majd, még bőven szenvedtem a felébredéssel, mikor úgy elkezdett kiabálni a nagyfiú és az anyuka, amire már szavakat nem is találok. Tudniillik megint nem csinálta a fiú, amit az anyuka kért, tehát öltözzön fel, kapcsolja ki a PlayStationt (amit szombaton kaptak vissza…), és egyen, mielőtt elindulnak. A veszekedés végeredménye: gyerek több órára – teljesen jogosan – kizárva a házból (amiket mondott az anyjának, nyomdafestéket nem tűrő), PlayStation ismét nincs :D, és így ugye nem mentek a kórházba sem. Ennek örömére én is szabad voltam estig, amikor is bébiszitteltem. Így kihasználva az alkalmat, illetve Adri FB-kommentjét, megbeszéltük, hogy talizunk vhol a központban. De még ezelőtt lefoglaltuk már csütörtökre a vonatjegyeket Bristolba, amikor is, mint ahogy már említettem, kísérem a fiúkat az apjukhoz, aki ott veszi át őket és így nekem lesz néhány órácskám az előző városomban J Szóval tegnap délután a Tottenham Court Road közelében beültünk egy kajáldába, majd a Piccadillyn keresztül elsétáltunk a St. James Park-ba, majd szépen lassan eltelt az idő, úgyhogy már indulhattunk is haza. Egyébként Adrinál lesz most szombaton beöltözős Halloween Party (magyaroknak :P :D), úgyhogy ha valaki véletlenül olvassa ezt, és eljönne, írjon ;) Amúgy tegnap még nem volt halvány lila gőzöm sem, hogy minek öltözzek a bulin, de mára megvilágosodtam, úgyhogy ha találok egy viszonylag jó árú árut, akkor rárepülök majd ;)

Tegnap este az anyuka egyik bátyjának a szülinapja alkalmából mentek egy kínai étterembe enni, úgyhogy ezért kellett sintérkednem. Semmi extra nem történt. Most is egyébként én vagyok a gyerekekkel, mert az anyuka az egyik barátnőjével ment fodrászhoz, és a barátnője is itthagyta a fiát, de mivel a nagyfiú egy barátjánál van, ahonnan a másik nagybácsi viszi magához, így csak 3 fiú van a házban.

Holnap mentem volna moziba (Orange 2for1 szerda keretében), de a csaj, akivel múlthéten a Real Steel-t néztük meg hasonló keretek között (neki van Orange telója, nem nekem :P), holnap bébiszittel, úgyhogy holnapra szabad vagyok, mint a madár egyelőre J

1 megjegyzés:

  1. szerinted milyen kicsi a világ? a barátnőm, akinél aludtam, tudod, amikor mentem Londonba a Tiger Tiger-be dolgozott kb fél évig! Vannak ott magyarok, majd figyeljetek oda :)

    VálaszTörlés