2011. október 7., péntek

Male role model = Férfi példakép


Tegnap este vacsi után beszélgettünk az anyukával, és nagyon sok minden szóba került. A válás, hogy miért váltak el, és ezzel kapcsolatban, hogy miért fiú au-pairt akart mindenképpen. Mivel a fiúk apja nem mutatott túl jó példát a fiúknak, ezért mindenképpen egy férfi au-pairt akart, aki role model (=példakép) lehet a fiúk számára, és itt is lakik velük. Ugyanilyen szerepet tölt be a fiúk életében a két nagybátyjuk (az anyuka két bátyja), valamint mostmár a barátja is. Mind a 4-en nyugodtak, türelmesek, kiegyensúlyozattak vagyunk (az anyuka mondta), és pont ilyen értékeket akar példaként a fiúk elé állítani.

Az elkényeztetésről is megvan a véleménye az anyukának: ha azt mondom, hogy nem szereti, akkor nagyon-nagyon-nagyon enyhén fogalmaztam. Ezért is próbálja úgy nevelni a fiúkat, hogy meghallgatja őket, elmondhatják a véleményüket, azért hogy egyáltalán legyen véleményük, azonban a döntést értelemszerűen nem ők hozzák meg. Mint tudjuk, a gyerekekbe kódolva van a határok feszegetése. Ez így van, ez ellen nem lehet tenni semmit sem. Az erre adott válaszokból viszont sok minden leszűrhető. Ezek után válik el, hogy a szülő milyen szülő is valójában. Amennyiben felállít egy normát (ami nem az elkényeztetéshez vezet), és azt be is tartja, akkor – valószínűleg -, a gyerekei hallgatni fognak rá, tisztelni fogják, NÉZNI FOGJÁK VALAMIBE. Nem úgy, mint az elkényeztetett gyerekek, akik azt hiszik, hogy mindent megtehetnek. Ezért is van az, hogy sokszor kiabálás hallatszik az anyuka és a gyerekek között, mivel ő konfrontálódik a gyerekeivel, nem engedi őket elkanászosodni. És ugyanígy van a két bátyja és én is. Nem nőhetnek a fejünkre, mert az sehova sem vezetne!

MÁS: Olyan délután 2 óra körül ébredtem fel az alvásból, ugyanis muszáj voltam ismét lefeküdni, hátha javul az állapotom. Most, így negyed 4 magasságában kijelenthetem, hogy az alvás megtette hatását, sokkal jobban érzem magam, mint ma reggel, vagy akár tegnap este! Mondjuk nagy dózis gyógyszert, teát és zsebkendőt használok tegnap óta, úgyhogy meg is kellett, hogy legyen az eredmény. Nem csak, hogy ki kellett cselezni a betegséget (vagyis nem szabadott volt teljesen beleesni), hanem egyúttal már ki is kellett belőle lábalni. Még folyik az orrom egy kicsit, viszont a közérzetem már sokkal jobb, így holnapra (nem akarom elkiabálni) már tökéletes-közeli állapotban leszek! J Reggel fel is ajánlotta az anyuka, hogy ha gondolom, akkor az egyik bátyja délután fel tudja szedni a fiúkat a suliból, és végül is úgy döntöttem, hogy élek a felkínált lehetőséggel, legalább addig is pihenek az ágyamban. J

Legyetek jók, ha tudtok! És nehogy megbetegedjetek! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése