2012. június 15., péntek

Hálják meg tour IV: Április 6-7 - Westminister, St James Park, Őrségváltás, London Zoo, Párnacsata, Barbecue


Az újabb, immár negyedik részét olvashatjátok az áprilisi szórakozásunknak Balázzsal és Janival. Ha a szöveg most nem is lesz annyira részletes, a videót ismét csak érdemes lesz megnézni :D.

Hol is kezdtünk?! A terv az volt, hogy megyünk a Westminster Apátságba (vagy ahogy egy orosz úriember mondta, Westminister :D:D:D:D) a nap első programjaként. Oda is értünk, azonban nem engedtek be, mert nagypéntek volt, így turisták számára nem volt nyitva a hely. Így csak kívülről csodálhattuk meg az épületet. Öröm az ürömben, hogy így időt nyertünk, ugyanis ezután a St James Park-on keresztül a Buckingham Palota felé vettük az irányt, megnézni az őrségváltást.

Nagyszerű idő volt egész nap, így a parkban is megcsodáltuk az élővilágot, eltöltöttünk egy kis időt itt is, szóba került az „ókori római angol nyelv (by Balázs a Spartacus „alapján” :D) :D” a parkban, ezen így egy nagyon nagyot nevettünk. Majd megközelítettük az ojjektumot. Rengeteg ember volt, de valahogyan ügyesen sikerült a közepére egész jó helyre, szinte a kapu mellét, amelyiket kinyitották, odafurakodni, így jó kilátásunk volt, vagyis egész jó, az egész procedúrára J.

Az őrségváltás után metróval Camdenbe mentünk, ugyanis beiktattuk már végre az állatkertet, amit már jópár napja terveztünk, de vagy az időjárás volt rossz, vagy nem volt elég idő rá. Úgyhogy most rászántuk a délutánt. De előtte még kerestünk egy Buffet (aka. All You Can Eat-helyet), hogy együnk egy jó nagy adag kaját. Végül egy indiai helyet találtunk Camdenben, de az árra már nem emlékszem, de jól bekajoltunk, az biztos :P :D. Aztán onnan irány az állatkert! Szerencsére, a London Pass-nek hála, sort ugorhattunk, mert ha még azt is ki kellett volna várnunk, soha nem jutunk be! „Kedvesen” kárörvendtünk a sorban állókon :D.

Kb 3-3,5 órát töltöttünk az állatkertben, de bőven nem elég ennyi idő, hogy mindent megnézzen az ember, szóval a közeljövőben majd vissza kell oda menni egy egész napra, az biztos! Bementünk az Aquarium-ba, a csúszómászók paradicsomába, láttunk struccot, tigrist, oroszlánt, fókát, zebrát, zsiráfot, stb-stb. most minden egyes állatot nem tudok és nem is akarok felsorolni. Zárásig, 6-ig, maradtunk, a végén már egy kicsit szaladni is kellett, hogy még a zsiráfokat és zebrákat lássuk, mert ők már bent voltak a karámban.

Biztos vagyok benne, hogy este mentünk valahova bulizni, vagy csak beültünk valahova meginni valamit?! Az emlékezetem cserben hagy, úgyhogy gőzöm sincs, hogy hova mentünk. De az biztos, hogy mentünk valahova, mert másnap nem keltünk korán, sőőőt. :D Olyan jól sikerült felkelni, enni, elindulni, hogy az aznapra tervbe vett, 3 órási kezdésű International Pillow Fight Day-ről is késtünk vagy 10-15 percet :D :P. De azért még bőven ment a csata, úgyhogy bekapcsolódtunk. Ja, azt majd látni fogjátok a videón, hogy a Trafalgar Téren volt az esemény. Nagyon jó élmény volt!!! :D Azt írták az esemény facebook-os leírásánál, hogy mindenki a pizsamájában menjen, úgy lenne az igazi. Na, hátha én abban mentem volna, egy szál gatyában püföltem volna a népet, mert úgy szoktam aludni :D:D. Úgyhogy csak normális ruhában mentünk. Előtte még a Tescóban vettünk két párnát, hogy legyen is mivel verni a jónépet. Camdenben a metrón találkoztunk másokkal is, akik ugyanoda mentek, mint mi, na ők szabályszerűen köntösben, pizsamában mentek csatába! :D Fantasztikus élmény volt ez is!!! J

Ezután találkoztunk ismerősökkel a helyszínen, majd jöttünk ide, hozzám, mert barbecue-ztunk, előtte még Tescóban feltankoltunk. Hát, mit ne mondjak, nem volt meleg kint, és akkor még nagyon eufemisztikus voltam... Majd meg lehetett fagyni kint még kabátban is :P :D. Azért csak megsütöttük a burgereket és a kolbászokat, majd beköltöztünk a melegebb szobába. Innen később előbb a muswell hill-i Church Pub-ba, majd Camdenbe, a Camden Head-be mentünk. Jó délután/este volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése