2010. szeptember 11., szombat

-1. nap

Üdvözletem mindenkinek! Ezennel én is belépek a blogolók népes táborába!

Röviden rólam: Simon Tamás vagyok, 24 éves, második évemet fogom kezdeni au-pairként az Egyesült Királyságban, egészen pontosan Bristol városában. A tavalyi tanévben Tiptree-ben tevékenykedtem, mint au-pair, ahol a hétköznapok nem voltak túl változatosak, így izgalmasak sem, ezért sem blogoltam. De most remélhetőleg változni fog a helyzet. Bristolban várhatóan egy kicsit több lehetőség lesz, illetve a családdal is többet leszek kapcsolatban, mint az előző helyemen.

Ja, amúgy holnap este 22.00-kor szállok fel Ferihegy 1-ről a Ryanair bristoli járatával, és ottani idő szerint 23.40-kor landolok a Bristoli Reptéren. Ott már várni fog a család, vagyis gondolom a szülők, vagyis valamelyikük, csak nem hagyják magukra a gyerekeket :), aztán irány a ház. Btw, mielőtt hazajöttem az előző helyemről, már elutaztam Bristolba, hogy találkozzak a családdal, egy kicsit megismerjem Bristolt és a környékét, illetve, hogy elvigyek egy bőröndnyi cuccot, amire konkrétan nem volt szükségem most itthon nyáron. Ekkor találkoztam az előző au-pairrel is, aki szintén egy magyar srác volt, aki 2,5 évet töltött el náluk. Ebből is gondoltam, hogy csak nem lehet olyan rossz ez a család, mivel nem gondolom, hogy valaki 2,5 évig szívatná magát egy szar helyen :P

Amit még nem említettem, hogy ez egy német család, a szülők 12 éve költöztek ki Nagy-Britanniába, mellesleg orvosok, és az összes gyerek már Angliában született. Összes gyerek alatt konkrétan 5-öt kell érteni :) Igen-igen, tudom, hogy elsőre meghökkentően soknak tűnik, ha angol család lett volna, biztos, hogy nem vállalom be, mivel az angolok "gyereknevelése", hogy enyhén fogalmazzak, hagy némi kívánnivalót maga után :D De erről majd egy későbbi bejegyzésben írok:)


Jelenleg a pakolás első részén túl vagyok, az utolsó simításokat majd holnap végzem el, és nemsokára megyek találkozni a barátokkal, búcsúbuli gyanánt ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése