2011. augusztus 12., péntek

Első nap Londonban ;)


Gondolom már mindenki csontig lerágta a körmét, hogy mi történhetett velem az elindulás óta! :D Hehe, mint ahogy a blog címében látszik, bizony, megérkeztem Londonba. A repülőút zökkenőmentes volt (egy 40 perc késéssel; a rettentően forgalmas :P ferihegyi reptéren szedtük össze ezt az időt :P), még aludni is majdnem sikerült a gépen! :D Amúgy áááá, eddig is tudtam, de most is csak megerősítést nyert, hogy a magyar lányok a legszebbek! ;)

Szóval mostmár (London City Airporton kívül) minden londoni reptéren jártam, mivel utoljára tegnap este lábat vetettem a lutoni légikikötőben is. A csomagom az utolsó előttiként jött ki a szalagra :P, úgyhogy az anyuka és a középső fiú már egy jóideje ott vártak rám. Az úton beszámolt az itteni állapotokról, azaz van egy albérlőnk, egy 17 éves spanyol srác, aki vasárnap délelőtt megy el, illetve már most itt van az ismerősük Barcelonából, aki próbál munkát találni itt, de nem megy neki túl sikeresen. Egyébként őt későbbre várták, így most az anyuka hol a kanapén, hol a barátjánál alszik. Tegnap este még a keresztlánya is átjött, mert összebalhézott a pasijával :P, így ma reggel ő vigyázott úgymond a gyerekekre, amíg az anyuka meg nem jött, és el nem mentek ide-oda. Még mielőtt elment volna, mondta, hogy az ebédlőasztalra kitett egy Ikeás, és egy Argosos katalógust, hogy válasszam ki, milyen asztalt szeretnék a szobámba. Hát nem semmi, hogy az ágy fajtáját, majd az asztalt is én választhattam ki a szobámba! Nagyon pozitív.

Miután ők elmentek, én elkezdtem kipakolni a ruháimat. Mivel a szobámban nem igazán van nagy szekrény, így – a korábbi megbeszélések alapján – az anyuka a fiúk szobájában lévő beépített szekrény egyik részét kiürítette, így oda akasztottam be a beakasztanivalót J Mivel azért néhány polc/szekrény van az én szobámban is, a kisebb ruhákat, ill amit nem kell felrakni vállfára, odakerültek. Majd Annával megbeszéltük, hogy összefutunk a városban. Úgy is lett, de én még útközben regisztráltattam az Oyster-kártyámat, így mostmár lehet majd rátenni heti bérletnél is hosszabb időre érvényes bérletet. Ez volt a lényeg. Elvileg szombaton az anyukával meg is csináljuk.

Az Oxford Street-en, az Oxford Circusnél lévő H&M előtt taliztunk, majd egy McDonald’sban vettem magamhoz kajának nevezett dolgokat, és leültünk a Green Parkban lévő szökőkúthoz. Nagyon sok rendőr volt már ekkor is a városban, az Oxford Streeten gyakorlatilag minden sarkon 2-2 rendőrbe -futhattunk bele. Nem véletlen, nem akarják, hogy megint spontán zavargások alakuljanak ki, főleg nem a turisták által is sűrűn látogatott helyeken. Ma csak buszoztam, mivel Oysterral max napi £4 a limit, míg ha használtam volna Tube-ot is, akkor ennél jóval többe került volna. Igaz, így kb 1 óra 20 perc kellett, hogy az Oxford Streetről hazaérjek, de na, időmből kitelt.

Az anyuka időközben elment egy barátjához, most is ott van, mert szegény hirtelen beteg lett, és szüksége van valakire, így ma este bébiszittelek, illetve holnap nem tudom meddig leszek én itthon a fiúkkal. De ezt már tegnap este elmondta, hogy ez várható ma és holnap. A fiúkat a megbeszélt 6-6.30 helyett 7.30-8 körül hozták meg :P Mi, vagyis az albérlő srác és a barcelonai barát és én kb 8-kor kezdtünk el vacsizni, a gyerekek még a szgép előtt ültek ekkor, majd 9 előtt nemsokkal a szobájukba vezényeltem őket, majd esti mese, és tenti volt a terítéken számukra.

Utána még vissza lementem a konyhába, beszélgetni egy kicsit a két spanyollal, vagyis a spanyol sráccal és a katalán nővel. Egy idő után előjött a spanyol-katalán ellentét, és – ahogy az anyuka tegnap este elmondta, hogy hirtelenharagú a hölgy – felhúzta magát a srác néhány mondatán, és szinte felviharzott a szobába :P Mi még beszéltünk egy kicsit a sráccal, majd nekünk is bedtime :P

„Első” benyomások jók, olyan, amilyenre számítottam azok alapján, amit tapasztaltam az elmúlt két idelátogatásom alkalmával. Mindenki nagyon nyitott, laza (hogyha szabad ezt a szót használnom), közvetlen, segítőkész, úgyhogy ismét egy jó családhoz kerültem. Már ha így egy nap után meg lehet ezt ítélni.

A szobám természetesen jóval kisebb, mint a bristoli volt :P, viszont teljesen jó, az ágy frankó. És ami a legfontosabb, hogy egyáltalán nem hideg a szoba! Mondta is az anyuka, hogy ez a szoba elég meleg, mert a nap ide szokott sütni. Mondom, az nagyon jó! Mondjuk ma is, mikor itthon voltam, szinte végig nyitva volt az ablakom, mert egyáltalán nem fáztam a szobámban :D Végre!

Előre az első igazi londoni hétvégére! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése