2011. szeptember 12., hétfő

A szükséges rossz


Jelen esetben a gyerek. A legkisebb. Még friss a történet, szinte ropog. Egész jól ment ma reggel a történet addig, míg felöltöztek, majd kajálni parancsoltam őket. Ettek is rendesen, majd lassan indulni kellett (volna). 8.05-öt mutatott ekkor az óra.

És megint előjött a kisfiú „nem akarok iskolába menni”-attitűdje. Még meg akart nézni valami filmet v mesét, vagy kitudja mit, amit éppen lepózoltunk a dvd-lejátszóban. Én meg kikapcsoltam a tv-t, mivel nem akartam ismét későn odaérni a suliba. És erre megint úgy elkezdett hisztizni, mint kb múlt pénteken. És ugye ez most azért volt rosszabb, mert így még az elindulás is csúszott… elkezdte vissza levenni pulóverét, kiabált, üvöltött valamit, de hát ez ilyenkor szinte esélytelen, hogy megértsem. Én próbáltam türelmesen elhárítani a „veszélyt”, kérdeztem, hogy miért nem akar suliba jönni, aztán az ebédjével volt probléma, kérdeztem mit szeretne, nem válaszolt. Aztán, mivel nem reagált pozitívan arra, hogy idő van, és suliba kell menni, hanem csak tovább bömbölt, nincs rá jobb szó, leordítottam a fejét :D. Ráhúztam a pulóverét, majd nemsokkal később a kabátját is. Nem mondom, hogy könnyen ment, és ezután úgymond „elindultunk”.

8.30 körül jártunk ekkor, a suli 8.55-kor kezdődik, és valami gigantikus mázlinak kellett volna lennie, hogy odaérjünk időben busszal. 8.35-kor sem jött még egyetlen busz sem, így úgy döntöttem, hogy megyünk taxival, mert nem akarom, hogy elkéssünk. Amúgy a buszmegállótól a suliba érve a „Hurry up!” és „Come on!!!” szavakon-szókapcsolatokon kívül mást nem szóltam hozzá. Legalább lenyugodott…

Úgyhogy ma az anyukával mindenképpen le kell ülnünk beszélni, hogy valamiféle rendszert kialakítsunk a sulis reggelekre vonatkozóan, mert ez így nem lesz túl élvezetes a számomra :D :P A délutáni PlayStation-özés korlátozásában már vannak/lesznek előrelépések, mostmár muszáj leszünk kitalálni valamit reggelre is, hogy zökkenőmentesen, vagy legalábbis sokkal-sokkal zökkenőmentesebben menjenek a dolgok, mint az elmúlt két sulis reggelen. Nekem már vannak ötleteim ;).

Természetesen mindennek két oldala van. Azt hiszem, a negatívról szólt eddig a bejegyzés :P, viszont így, ezzel a viselkedéssel legalább arra „kényszerít” a kisfiú, hogy használjam az agyam, gondolkodjak, ne lustuljak el, hanem új szisztémával, ötletekkel jöjjek el.

Itt változások lesznek… Biztos, hogy nem fog tetszeni a fiúknak (főként a legkisebbnek), de hát tudjátok hogy tartja a mondás: „Ha ellenségeket akarsz, változtass!”

+++

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése