2012. március 19., hétfő

David Hockney Kiállítás


Igen, végül csak eljutottunk a David Hockney kiállításra, de nem úgy és nem akkor, amikor terveztük... De haladjunk csak szépen sorjában. Az előző bejegyzésben írtam, hogy jön a fiúkért az apjuk olyan 10.00-10.30 körül szombaton. Hát ez nem igazán valósult meg. Várható volt, hogy késik, de hogy ennyit?!!! 10 után nemsokkal felhívta a nagyfiút, hogy késni fog, illetve rajta keresztül megkért engem, hogy küldjem már el neki a számomat, aztán majd keres, hogyha tud valami biztosat. Nemsokkal később (de már 10.30 után…) hívott is, és mondta a sztoriját: pénteken kikerült egy kocsit, nehogy beleszaladjon (mert amúgy marha közelről követi a kocsikat állandóan…), és nekihajtott a padkának, és valamelyik kereke nem igazán örült ennek, és azóta egy kicsit nem biztonságos a kocsija. Ez volt tehát pénteken. És szombat reggel 9 óra valahányra kellett mennie az autószerelőhöz megnézetni, kicseréltetni, vagy a tököm tudja, hogy mit csinálni a kerekével… Nem is lett volna ezzel semmi baj, hogyha nem Walesben lakna… -.­- (röpke 2,5 óra Walestől London…) És mivel az anyuka sulijában mától kezdődnek a vizsgák, és a tanulók marhára nem álltak készen, így ő kénytelen volt szombaton is bemenni a suliba, tehát ő nem volt itthon, majd csak 5 után ért haza. Tehát én voltam a fiúkkal. És engem nem az bosszant, hogy így most túlóráztam, hanem hogy ezt már tudta pénteken is, hogy neki szombaton reggel mennie kell autószerelőhöz, és esélytelen, hogy időben ideérjen, de baszott szólni még pénteken este, hogy akkor legalább úgy készültem/készültünk volna, és nem aznap kell lemondani a programomat -.- :S Azt is utálom, mikor a saját hibámból vagyok kénytelen változtatni a programomon, de azt még jobban, mikor valaki más nemtörődömsége miatt szívok én, és így most velem együtt más is -.-. Szombaton dél körül én majd fel robbantam! Tehát így kitalálható, hogy szombaton nem mentünk Nórival David Hockney kiállításra… helyette megbeszéltük, hogy eljön ide, ha már az ő programja is el lett baszva, aztán majd innen megyünk este bulizni.

Mivel marha jó szívem van, ezért az anyukát nem akartam már felidegesíteni, mert tudtam, hogy kiakadna rendesen (ami meg is történt, miután hazajött és elmondtam neki a szombati nap sztoriját…), így nem mondtam meg neki, hogy mit „alkotott” már megint az apuka… Jelzem, az apuka 3 körül „már” ide is bírt érni, de Nóri már hamarabb itt volt úgy, hogy  ő már bulira készen jött J Alig vártam már, hogy elvigye a fiúkat, mert a végén már nagyon egymás és az én agyamra is mentek az állandó veszekedésükkel -.-. Amúgy gyorsan palacsintát dobtam össze nekik ebéd gyanánt, mivel arra nem készültünk, hogy azt is kéne nekik adni, és szerencsére minden volt itthon hozzá. Majd mi is ettünk néhányat, majd Nóri elkezdte megmutatni, hogy hogyan kell kirakni a Rubik-kockát :D Sajnos aznap még nem sikerült, mert volt egy kis „baleset” a buszon, ugyanis annyira tekertük, hogy az egyik sarokkő egyszerűen letört :D Mondjuk elég gyenge volt alapból a kocka, így – okosan -, még mielőtt elindultunk bulizni szombat este, Ebay-ről rendeltem egy újat, ami már komolyabb, és rendes, erősebb kocka lesz (vélhetően :D :P), plusz egy ilyen Rubik-kockás kulcstartót Nórinak.
Az időjárás nem fogadott a kegyeibe minket szombat este, ugyanis az eső folyamatosan szitált, illetve néha komolyabban is rákezdett. Az eredetileg 6-ra tett találkozót áttették 7-re a Lillywhites-nál, viszont mi innen sikeresen késtünk 1,5 órát!!! :D :P Ez a szégyen amúgy, hogy még így is ennyit sikerült késnünk…. :$ Először Charing Cross-on taliztunk Melindával és a barátjával, aztán a Piccadillyn összeszedtük a szétfagyott (de belülről melegített :D :P) Zitát, majd a teszkóban feltankoltunk. Az eső közben egyre jobban elkezdett esni, úgyhogy lemenekültünk a Piccadilly Circus metróállomásra. Réka és Laci is megérkeztek, majd egy fedett helyre menekültünk, ahonnan Laci kiment elvégezni a dolgát, de már olyan sokáig volt el, hogy mondom, én megnézem már, mi van, és kimegyek, elmegyek a sarokig, és két rendőr ott igazoltatta és motozta :D :P A kis intermezzo után belevetettük magunkat az éjszakába, a Ruby Blue-nál megvettük 6 fontért a karszalagot, amivel 6-7 klubba akkor éjszaka ingyen mehettünk volna be. De végülis nem sok helyen voltunk, mert mindenhol rengetegen voltak, így a Piccadilly Institute-ban kötöttünk ki.

3 körül értem haza, bevetődtem az ágyba, hajnalban viszont keltem, ugyanis a Forma 1-et nézni kell! De mivel Schumi hamar kiesett, így nem volt értelme tovább nézni :P, így vissza is feküdtem, és legalább pihenten ébredtem később. Ugyanis megbeszéltük, hogyha szombaton nem sikerült, akkor vasárnap elmegyünk megnézni a kiállítást. Elmondhatjuk Nórival, hogy megvan a kedvenc kortárs festőnk :D Nagyon szép, élénk színekkel dolgozik a legtöbb festményén Hockney, és ezek nagyon tetszettek nekünk, főleg, mivel ezen képei tájképek voltak. Mindenképpen megérte elmenni. Ja, és mivel Tagsági kártyával mentünk, így mint a VIP-k, külön sorban, külön kasszához mentünk :P, és még fizetni sem kellett a jegyekért (ami amúgy 15.50 egy felnőttnek)! A kiállítás után egy kis kajálás a teszkóból, majd kávé a Costában, ami közben végre sikerült kiraknom magamtól a Rubik-kockát! Igaz, nem az enyémet, mivel az darabokban volt/van :D :P. Majd itthon egy kis skype, aztán alvás.
Persze még tegnap este is próbáltam kirakni a kockát, de valamiért (valószínűleg a fáradság) miatt nem tudtam egyszerűen koncentrálni, úgyhogy abbahagytam a szenvedést. Ma folytattam, és annyira jól sikerült, hogy a kockám jelenleg így néz ki :D
Szép hetet mindenkinek, itt szép naposan indult a hét! Juhéé! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése