2011. április 18., hétfő

2011. 04. 14 - Cardiff BayBae


Nem volt megállás a szerdai karaoke után sem, ugyanis már csütörtökre is megvolt a programunk egy cardiffi kirándulás "személyében". 4-en mentünk, 3-unkhoz csatlakozott még Maggie, így fedeztük fel Wales fővárosát. Az idő egy fokkal jobb volt, mint szerdán, ez azt jelentette, hogy éppen nem esett, dehát nem volt az a szaunai meleg :P

Először a városközpontban kóricáltunk, ahol a Coach Stationhöz közeli Millenium Stadionba "botlottunk" először.

Majd a belváros közepe, egy sétálórész következett, ahol már a Tourist Information Centre-be is bekukkantottunk, térkép keresés ürügyén.
A kastélyt sem hagyhattuk ki, igaz csak kívülről csodáltuk meg, majd a múzeumba néztünk be, onnan átmentünk a Taff folyó másik oldalára, és ott gyalogoltunk le a kikötőbe.
Majd egy kb 40-50 perces séta után már a Cardiff Bay-ben is voltunk, ahol eltöltöttünk 1-2 órácskát. Az idő egy kicsit szeles volt már ekkor, de még nem az a nagyon vészes fajta.
Bevásároltunk a teszkóban, a kaját az öbölben költöttük el, majd elindultunk visszafelé a buszállomásra. De előtte még belefutottunk a Millenium Centerbe, ami szintén nagyon közel van az öbölparthoz.
Vissza az állomásra már egy másik úton mentünk, és egy kisebb téren is átmentünk, amelyen az alábbi kép is készült:
Még erről a cardiffi kiruccanásról egy valamit, pontosabban valakit kell megemlítenem, méghozzá a sofőrünket a visszafelé úton. Egy ilyen 25-30 év közötti csávó volt a sofőr, és mikor állunk oda az ajtóhoz, hogy szállnánk fel, és mutatjuk a papírt, mondja, hogy Boarding Pass? Mondjuk nekünk csak ilyen van, ezt nyomtatták ki a Coach Stationön. Azt mondja, hogyha nincs Boarding Pass, akkor nem szállhatunk fel. Mondom fasza. Majd olyan 10 másodperc után mondta, lehet, hogy nem is nekünk, hogy a National Express-irodában adnak ilyen Boarding Pass-t. Gyorsan el is rohantam oda, mondjuk nemcsak mi nem tudtunk erről, hogy nekünk kéne ilyen. De még nem is ez idegesített fel minket, hogy kell ilyen Boarding Pass, hanem a sofőr stílusa. Nagyon lenéző volt, ilyen igazi pofánütnivaló :P

Ezt leszámítva ez a nap is jó volt, és egy újabb fővárosban jártunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése