2010. október 12., kedd

Semmi extra


A keddi nap normális kerékvágásban sem egy megerőltető nap, de most, hogy a nagyszülők itt vannak, még könnyebb volt.
Reggel Az anyuka és az anyukája kísérték suliba a srácokat, így én itthon maradtam a nagypapával, aki egy nagyon minimális szinten beszél angolul, én meg egy nagyon minimális szinten beszélek németül, tehát érdekes "beszélgetést" folytattunk :D:D Kérdezte, hogy mégis honnan jöttem, vagyis Magyarország melyik részéről, hát mondom, ha elkezdem mondani, hogy 200 km-re Budapesttől, Magyarország északkeleti részéről, lehet, hogy nem értette volna meg :D Így az lett, hogy kérdezi, Budapest? Mondom, nem :), Pécs? Nem. Debrecen? Mondom, már majdnem :D Végül kapcsoltam, és gyorsan egy amatőr Magyarország-térképet rajzoltam, amin bejelöltem az által elmondott városokat, és megmutattam, hogy Debrecenhez képest hol is van Tiszavasvári, az én szülővárosom:) Ezután még kisilabizáltam, hogy azt akarja kérdezni, hogy mennyien lakunk ott, mondom kb 15000-en, majd ő is elmondta, hogy ahol ők laknak, Görlitz-ben, kb 56000 lakos lakik. Aztán valahogy még az is szóbakerült, hogy kézilabdáztam is, illetve, hogy milyen magyar játékosok játszanak a német ligában, a kéziben és a fociban is :)
Majd miután befejeztük a "beszélgetést", lejöttem a szobámba, neteztem, fordítottam egy kicsit, majd miután hazajött a hostanyukám, elkértem már a vasalót, meg néhány vállfát Az apuka ingjeinek, amiket minden héten kedden szoktam kivasalni. Most 5 volt összesen, de egyúttal kivasaltam már az én itt heverő ruháimat is :P
A következő néhány órában olvastam, illetve feltöltögettem az itt készített képeket a Picasára, és beállítottam ide, a blogra, a bal oldalon található a linkre kattintva elérhetőek a képek, ha valakit érdekelnek.
Mivel most nem kellett segítenem a vacsorakészítésben, így pont meg tudtam nézni a Finnország-Magyarország EB-selejtező focimeccset neten, mert itteni idő szerint 16.30-18.30 között volt, és mi 18.30 körül vacsorázunk többnyire. Szumma szummarum, Magyarország a 94. percben Dzsudzsák Balázs góljával 2-1-re megverte idegenben Finnországot!! Hurrá!!!
Azóta a szokásos rituálé szerint elpakolás a konyhában, étkezőben, majd kipakolás a reggelihez, ebédkészítés holnapra, összesepregetés, zuhany, majd skype az otthoniakkal, közben nézem/hallgatom az Anglia-Montenegró selejtező focimeccset, ami eddig 0-0, és közben már vége is van.
Jóéjt mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése