2011. május 22., vasárnap

Kávéfesztivál és viktoriánus-kori piknik

Aloha! Minden oké, tegnap elég sok kávét ittam a kávéfesztiválon, illetve elég sok joghurtot ettem :P Na de szépen sorjában!
Reggel Esztire kellett várni Temple Meads-en, mivel nem jött a busza, így egyéb megoldással jutott el a vonatállomásra. De végül megérkezett. Mi (Jessica, Clemens és jómagam) már ott voltunk fél 9 óta, és végülis fél 10 előtt indultunk el Bath-ba.

Az első joghurtom :)


Jessica és Eszti

Az idő kellemes volt, se túl hideg, se túl meleg, egyből is a Recreation Ground felé vettük az irányt, ami a bath-i rugby-pálya mellett van, és ott voltak felállítva a sátrak, amelyekben sokfajta kávét és egyéb finomságokat osztogattak. Némelyiket ingyen, másokért 1-2 fontot kellett (volna) fizetni. Az ajtóban, vagyis bejáratban, egy kis összegű adakozás fejében kaphattunk „goodie bag”-et, amiben volt minden, mi szem-szájnak ingere (vagy ízlés szerint hányingere :P), azaz különféle kávék, teák, illetve szórólapok is erről-arról. (Közben már megkóstoltam az egyik ott kapott teát, de tipikus angol tea volt, azaz normális ember számára szerinem ihatatlan, így kb egy kis korty után öntöttem is ki :P) Nézelődtünk-nézelődtünk, rövid időn belül jött is az első ingyen kávé :P, ami pont egy cappuccino volt :D Aztán elkezdődött az ingyen joghurtok szinte végeláthatatlan sorozata! :D A nap folyamán 4 v 5 kávét ittam, igaz, abból az egyiknek a felét sikerült kinn a gyepen kiborítanom :P, illetve 6,5 joghurtot ettem :P



Néhány kávé közben kinn, a füvön leheveredtünk, majd szépen lassan csatlakoztak hozzánk a többiek is, azaz Jessica egyik (szintén) német au-pair ismerőse, majd a magyar estről megismert Sándor és Tamás, ők Shepton Mallet-ben laknak, majd később, amikor már csak Jessica és én voltunk a sátraknál, mert a többiek elmentek ebédelni, Erika és Ági is befutottak. Erikát is a magyar esten ismertem meg, Ágival most találkoztam először.

Majd visszaérkeztek az ebédeseink :P, és még mentünk még egy kört a sátorban :P, én beszereztem még egy goodie bag-et, amiért szintén adakoztam egy kicsit, mivel gyakorlatilag annyi volt a lényeg, hogy csörögjön a pénz, mikor beledobjuk a vödörbe :P És mivel ilyen adakozó kedvemben voltam tegnap, ezért már Bristolban vettem 2db 5-ös csomag fánkot, és az egyiket a gyerekeknek adtam, illetve a szülőknek adtam az egyik goodie bag-et J

Ma ismét csak nem sikerült felkelni úgy, hogy velük reggelizzek, pedig az akarat megvolt, csak a 9-es ébresztés 10-es felkeléssel járt :P, így akkor ettem, amikor éppen mentek el. A középső fiú amúgy csak ma délután jött haza, mert tegnap ottaludt vmelyik barátjánál, ma pedig onnan ment egy focitornára. Forma1-et néztem koradélután, majd utána úgy döntöttem, hogy a nagyon szeles idő ellenére csak elnézek a The Downs városrész(ek) tiszteletére rendezett Viktoriánus témájú piknikre, ami 12-18 óra között volt esedékes a Westbury Parkban. 


Voltak különféle előadások, éneklések, zenekarok, viktoriánus-kori katonáknak beöltözött emberek, egy egész katonatáborral együtt, „crazy golf” :D, vadvilági séta, meg még nem tudom, hogy mik. Szóval, ha nem lett volna ennyire förtelmesen szeles az idő, még élvezhető is lett volna. Mondjuk a „jó” időre való tekintettel fagyit vettem magamnak :P 1-1,5 órát töltöttem el az eseményen, mondjuk tényleg kár, hogy ez a szeles idő ennyire befolyásolta az élvezhetőséget. Nem volt amúgy nagy szél, csak hogyha nem álltam szilárdan, még engem is megmozdított!!!





Hát így telt el ez a hétvége! Szerintem nagyon jó volt, és már végezzük a párizsi utazás utolsó simításait is! J Már csak 4 munkanap addig!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése