2011. február 6., vasárnap

Kínai újév

Ez nem lesz egy hosszú bejegyzés, mivel a mai kis kiruccanáson kívül más nem nagyon történt. Nem is én lennék, hogyha nem későn kelnék fel, és így késésben lennék :P 10.45-re beszéltük meg, hogy talizunk a múzeum előtt, mert 11-től volt az első előadás (Lion Dance), de nekem "sikerült" 10.15-kor kikelni az ágyból, így kicsit felgyorsítottam mindent, nem is ettem, pedig bírtam volna, aztán irány a múzeum, természetesen bicajjal.

Mindössze 5 percet késtem, de mivel marha éhes voltam, így még beugrottunk venni egy szendvicset az egyik közeli szendvicsezőbe. Lehet, hogy nem kellett volna, mivel kb az első táncból semmit sem láttunk, mivel annyian voltak előttünk, hogy lehetetlenség volt látni bármit is. Mindegy, gondoltuk, majd a másodiknál jobban helyezkedünk :)


A South Gloucestershire Chinese Association is előadott néhány kínai dalt, majd szétnéztünk még milyen programok vannak a múzeumban, rajzolgattunk kínai írásjeleket is:

12.15-től a fent már említett South Gloucestershire Chinese Association tagjai egy tibeti táncot adtak elő:

Tibetan dance on Chinese New Year Celebration from Tamás Simon on Vimeo.

Ezután elmentünk kávézni, én cheesecake-et is etttem :P :D, meg a maradék szendvicsemet, aztán gyorsan vissza a múzeumba, mert már így is késésben voltunk, és megint jó sok ember volt, így keresgélni kellett helyet, de végülis találtunk egyet, ahonnan viszonylag lehetett látni a műsort:

Lion Dance on Chinese New Year Celebration vol1 from Tamás Simon on Vimeo.


Lion Dance on Chinese New Year Celebration vol2 from Tamás Simon on Vimeo.

Egyébként 2011. február 3-ától a kínai horoszkóp alapján a Nyúl évét írjuk, és most megnéztem, hogy én a Tigris évében születtem :) Miután lement a műsor, irány haza, ahol azóta fordítottam két cikket, kivasaltam néhány ruhámat, illetve összesepertem a faleveleket az ablakom alatt, nehogy eltömítsék a csatornát, ha véletlenül egy nagyobb eső lenne (holnapra egyébként eső várható...). Mára angolozás van betervezve, meg este valami film megnézése, még nem tudom melyik, majd kiválasztom. Béke veletek! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése