2011. február 24., csütörtök

The King's Speech

Nemrég értem haza a moziból, mivel végre sikerült megnézni a The King's Speech-et. A bejegyzés végére eljutok a filmhez, de még előtte meg kell osztanom veletek egyéb történéseket is, mert azért nemcsak a tanulásból áll az élet :)

Szóval, miután tegnap megírtam a bejegyzésemet, ránéztem a facebookra, és pont volt egy üzenetem Louise-tól, a svéd aupairlánytól, akivel tavaly néhányszor összefutottunk, vele voltam  (és Micollal) először karaokezni egyébként. Na, ő írt tegnap délután, hogy jövőhéten végleg hazamegy Svédországba, és a helyére már meg is érkezett az új au-pair, aki szintén svéd, viszont fiú. Szóval írt, hogy ha ráérek, akkor csatlakozhatok hozzájuk, mert mennek egy pubba, pub quiz-re. Mondom, miért is ne?!


Előtte még elugrottam a boltba, vettem ilyen szörpnek való narancsos löttyöt, valamint tejet, mivel zöldborsófőzeléket akartam csinálni, amit végül meg is valósítottam tegnap. 500 gramm fagyasztott zöldborsót használtam, és annyi lett, hogy még legalább egyszer tudok belőle enni bőven :D Hozzá egyébként sausage-t sütöttem.


Összefutottam Louise-szal, és az új aupair-sráccal, Tobiasszal a Hippodrome előtt, majd mentünk a pubba, ami a The Hatchet Inn nevet viseli, és ez Bristol legrégebbi pubja!!! 1606 óta van licensze (vagy licence? egyik sem néz ki túl jól leírva :P). Szóval minden kedden van ez a Quiz Night, asszem 9-től kezdődik, és kb 11-ig tart. 4 kör van, illetve az elején kaptunk két papírnyi képet, most híres filmes detektíveket kellett kitalálni. A körök film, zene, általános tudás, és  friss hírek témakörben mozognak. Mindegyik körben 10-10 kérdést kaptunk, illetve 30 detektívet kellett (volna) kitalálnunk. A megszerezhető 70 pontból nagyszerű teljesítményt nyújtva kb 19 pontot szereztünk :D Jó, mondjuk egy kis hátránnyal indultunk, mivel a mi csapatunkban egy született angol sem volt, mivel voltam én, a magyar, illetve 4 svéd :D (Louise, Tobias, Frida - ő is aupair, már korábban vele is találkoztam -, illetve Frida barátja, Daniel, kimondva Doniel :D) Szóval ahogy a játék végén a szervező srác oda is jött, megjegyezte, hogy hát nem volt könnyű dolgunk a kulturális különbségek miatt, de én meg mondtam, hogy én nagyon élveztem, úgyhogy hamarosan visszatérek :D Tényleg nagyon jó volt, a zenés rész úgy volt, hogy a srác lejátszott zenéket, viszont nemcsak simán, hanem mindegyiket eltorzítva. Itt elég jól szerepeltünk, 5,5 pontot gyűjtöttünk, és ebben a körben nem lettünk utolsók :D És még a képes részben sem :P Nagyon pöpec volt, na! :D


Ma sikerült viszonylag időben felkelni, úgyhogy nem ment el a fél nap az alvással -.- Ma ismét gyakoroltam a szóbeli vizsgára, végigmentem egy vizsgafeladatsoron. Elég jól ment, a szóbelitől eddig sem féltem, ezután meg főleg nem félek :D Amúgy ma nagyszerű ötlet jutott eszembe! :D Ugye 11-én nyelvvizsgázok, 12-én (reggel a 8.30-as coach-csal) pedig megyünk az aupaircsajokkal Birminghambe a magyar aupairtalira, ebből egyenesen következik, hogy a péntek esti buli után nem nagyon fogok aludni :P, és úgy megyek majd Birminghambe :D :P Meg kell ünnepelni a sikeres nyelvizsgámat. (H) Mivel ez nem is lehet kérdéses, hogy sikeres lesz! Más opció számomra nem létezik. Szóval a 2,5 hét múlva esedékes hétvége a nyelvvizsgám megünneplésére lesz szánva :D


Ma délután ismét elugrottam a boltba, mert pesto-t akartam enni tésztával, és nem volt itthon bazsalikom, ami elég fontos hozzávaló, így inkább vettem egy előre elkészített üveg pesto-t. Finom, én imádom, most is jó volt, és még maradt egy adaggal.


Szóval, a The King's Speech. Colin Firth mekkorát játszott. Ahogy a filmbuzi.hu-n is írták, nagyon jól össze van rakva ez a film, nem nagyon lehet benne hibát találni, viszont nem az a kategória, amit újra fogok nézni. Úgyhogy összehasonlítva a 127 Hours-szal, Colin Firth-t egy kicsit jobbnak éreztem James Francónál, bár James Franco is brutálisan jót játszott, hát ezután el lehet képzelni, hogy a dadogós királyként mit tett le az asztalra Colin Firth. Viszont filmként nekem a 127 Hours sokkal jobban bejött, mint a The King's Speech. Ja, és abból a kuponos füzetből vittem azt a kupont, úgyhogy 2 jegyet kaptunk 1 áráért. De mint megtudtam, szerdánként, ha Orange-os mobilja van az embernek, akkor ugyanez az akció érvényes, úgyhogy tök jó, mert ebben a moziban £4.95-be kerül egy jegy, úgyhogy így fejenként £2.50-be fájt, annyit meg minden film megér! :D


Amúgy nagyon jó érzés úgy elmenni moziba megnézni egy filmet (külföldön nyilván), hogy a film nagyrészét érti az ember. Nyilván nem fog minden egyes szót megérteni az ember, dehát a lényeget így is le tudja szűrni. Egy idő után már mindenki érteni fogja a filmeket, ha eltöltött egy néhány hetet-hónapot külföldön. Na, jóéjt!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése