2011. február 16., szerda

Meglepetés

Délután jutott eszembe, hogy mit hagytam ki az előző bejegyzésből, mégpedig azt, hogy James Franco, aki ugye a 127 Hours-ban játszik, szóval ő lesz az Oscar-díjátadó egyik házigazdája. A másikat megláthatják ebből a videóból, amin látszik, hogy minden eshetőségre felkészülnek :D


Ma reggel egyébként egy kicsi hiszti volt, vagyis majdnem volt, mivel az egyik kislány előbb rollerral, majd biciklivel akart volna menni a suliba, de mivel nincs megengedve nekik, így nem mehetett, amit én nem bánok, mivel ha véletlenül borulnának/esnének a bicajjal/rollerral, akkor több mint 50% lenne az esélye annak, hogy az úton kötnek ki, úgyhogy a felesleges idegbaj meg nem hiányzik senkinek sem. Így is elég, mikor egymás mellett futnak :P bár mostanában "be lettek fenyítve" általam, azaz ha futnak, akkor azon az útvonalon megyünk, ahol nem szeretnének, ha nem futnak, akkor mehetünk arra (megjegyzem, végig az út szélén a járdán, de van olyan rész, ahol fél méternél kisebb a járda -.- ezen az útvonalon), amerre ők szeretnének. Úgyhogy az elmúlt 1,5-2 hétben, amikor velem vannak, nincs futás :D Valamit valamiért, így megy ez. Reggel úgy tudtam lerázni a scooteres/bicajos témát, hogy "megígértem" a kislánynak, hogy majd utána viszem délután a suliba, dehát ezt már akkor sem gondoltam komolyan :D És persze, hogy ez volt az első kérdése, hogy hol van a scooterem?! Én meg teljesen őszintén azt válaszoltam, hogy elfelejtettem elhozni :P :D:D Szép vagyok, mi? :P Úgyhogy egy kicsit elkezdett még a terem előtt sírni-sírdogálni, dehát elő tudtam húzni az adut, azaz, ha sír, akkor nem megyünk azon az útvonalon, amelyiken ők akarnak :P Úgyhogy utána még egy kicsit játszottak a suli udvarán, kb már mi voltunk az utolsók, így 3.40 körül indultunk is haza, mivel lassan csinálni kellett a vacsorát, hogy A középső fiú tudjon enni, mielőtt megy 6-ra focizni.
De természetesen miután kiléptünk a kapun, nem mentünk 2 lépést, mondja az egyik kislány, hogy hát neki mármost pedig pisilnie kell -.- Hát mondom magamban, fasza, pont jókor jött rád :P Mivel nem tudta visszatartani, így kénytelenek voltunk az ösvényes úton menni, ahol az ösvénynél meg tudnak állni, és leguggolnak, aztán elvégzik a dolgukat :P De a kislány már az ösvény előtt vagy jó 50 méterrel húzta le magáról a nadrágot és bugyit, mondom, gyorsan húzd vissza, ne itt, mindenki előtt pisilj már :D Végül beértünk az ösvényre, ahol letudta, amit le kellett, a másik lányka közben jól előreszaladt, majd egy kicsit visszajött, majd mikor odaértünk hozzá, hirtelen neki is kellett pisilnie :P Úgyhogy gyorsan megoldottuk ezt a problémát is, majd végre már tényleg indulhattunk haza :D A hazaút második felén semmi extra nem történt, pipa.
A vacsora. Mivel néhanapján szeretnék egy kis "hazait" is enni (és szerencsére ennél a családnál van lehetőség "fitogtatni" a "konyhaművészetemet" :D:D), így arra a merész elhatározásra jutottam, hogy csinálok ma vacsira töltött káposztát. Így hétvégén kikérdeztem Anyukámat, hogy mit merre hogyan mennyit meddig mivel, aztán hétfőn leadtam a rendelést Az apukanak :P, mivel akkor megy Westonban a Teszkóba. Így ma ismét már 2-kor, vagyis egy kicsit előtte elkezdtem összeállítani a dolgokat, megpuhítottam a káposztát, közben a darált húst meg a többi hozzávalót összedolgoztam, majd elkezdtem szépen megtölteni a káposztákat :) Elég jól ment, annyira, hogy szépen egy kicsit késésbe is kerültem :P 15.08-kor már el is indultam itthonról, úgyhogy megint turbófokozatban közelítettem a sulihoz.Miután hazaértünk, gyorsan kipakoltam a gyerekek cuccait a hátitatyómból, mivel annyira jó idő volt, hogy mindent, sapkát, kesztyűt, sálat, kabátot a hátitáskámba tömtem, aztán folytattam a vacsi készítését. Mivel jó sokat csináltam, így egy edénybe nem is fért bele, ezért kettőben csináltam, így az egyiket már korábban elkezdtem csinálni, hogy az legalább biztosan kész legyen Webnek. Kész is lett, evett 2 káposztát, ezek ilyen közepecskék lettek :D, bár még akkor egy kicsit főtlennek éreztem, ezért még hagytam a gázon. Közben a lányokkal megvolt az olvasás, majd összeszedtem a kiteregetett ruhákat.
Megvolt a vacsi is, az egyik kislányt kivéve mindenki evett a töltött káposztából, sőt A legidősebb fiú és Az apuka is háromszor szedett (H) (na meg én is, természetesen). De ezt a pudding dolgot én még mindig nem értem... Ha valaki érti, akkor ossza meg velem...Vacsora után egy kicsit beszélgettünk Az apukafal, így elmondtam, hogy március 2-án lesz a szóbeli nyelvvizsgám, de még pontosan nem tudom mikor, illetve 11-én az írásbeli, még arról sem tudok semmit (vagyis akkor még nem tudtam). Hú, már nem is tudom, miről beszélgettünk, ja, de, megvan, a vizsgákról úgy általánosságban. Mondta, hogy volt olyan vizsga, ahol ő vizsgáztatott, 10%-a a vizsgáztatóknak ment át! És nem azért, mert szigorú lett volna, hanem mert annyira nehéz volt a tárgy, illetve, hogy náluk a rossz válaszért mínusz pont jár, ezzel is megelőzendő a tippelgetést. Most ennek megvan a jó és a rossz oldala is. Egyrészt így még alaposabb tanulásra késztetik a tanulókat, másrészt viszont elképzelhető, hogy egy nagyon jól felkészült tanuló belefut egy olyan kérdésbe, amivel nem is találkozott a tanulás során, és nem tippelhet, vagyis nem érdemes tippelnie, mert ha rossz, akkor mínuszpont. 
Ma este 19.45-től volt az Arsenal-Barcelona Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő párharc első meccse, amit most megnézhettek élőben a fiúk, mert megengedte nekik az apjuk. Én is szerettem volna nézni, dehát el kellett pakolni a konyhában :S Mindegy, gólt nem mulasztottam, mivel ők a nappaliban nézték, így az első gólt ott láttam, a többit pedig már a szobámban. A meccs második félideje alatt skypeoltam egy kicsit az otthoniakkal, közben meglestem az emailjeimet, és időközben megjött a nyelvvizsgám időbeosztása. Eszerint március 2-án 10.51 és 11.08 között fog megtörténni a Szóbeli vizsgám a IHBristol Queens Avenue Room 1 szám alatt. Úgyhogy ez nem fogja befolyásolni a mindennapi rutint. A többi rész viszont már annál inkább, ugyanis a beosztás szerint március 11-én (pénteken) 9.15-kor fogok kezdeni a Readinggel, majd szépen sorban Writing, Use of English, majd a végén, desszert gyanánt egy könnyed :P Listening. Mert megérdemlem :D:D És az egész haccacáré 15.15-kor fog végződni, így se vinni nem tudom a gyerekeket akkor suliba, se felszedni őket, mivel a vizsga előtt legalább fél órával ott kell lenni, tehát 8.45-kor a Redland Park Church Room 5-ban, ugyanis nem egy helyen lesz a két vizsgarész. Már továbbítottam is a nemrég kapott levelet Az apukanak, hogy mégis tudják, hogy mi merre hányóra. Úgyhogy majd arra a péntekre valamit ki kell eszelni, hogy ki szedi össze a gyerekeket a suliból.
Holnap születésnap. Amire valahogy teljesen kiment a fejemből, hogy kéne ajándékot venni :P Egyébként A legkisebb fiú holnap tölti be a 8. születésnapját, de parti az majd csak azután lesz, hogy visszajöttek a síelésből. Úgyhogy holnap megyek a központba, aztán Maggie segítségével keresek valami ajándékfélét :P
És hogy miért az lett a cím, ami? Gondolom már mindenki tűkön ül, hogy mégis mi lehet az a nagy meglepetés :) Hihetetlen, de ma semmi, ismétlem SEMMI verekedés és veszekedés nem volt a gyerekek részéről egymással. Miután hazajött Az apuka, kérdezte, hogy mi volt a gyerekekkel, mondom neki: "This afternoon was surprisingly peaceful :) = Ez a délután meglepően csendes/békés volt" Hát nem tudom, mi történt velük, lehet, hogy betegek?! :D :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése