2011. március 14., hétfő

A nyelvvizsgán túl... - UPDATED

Örömmel jelentem, hogy túl vagyok a nyelvvizsgán, ami pénteken volt esedékes. Kb 9.20-15.20 között zajlott le a vizsgázás, de így visszagondolva, illetve akkor is így gondoltam, hogy elég jó volt ez a vizsga, jól sikerült. Ahhoz képest, amit vártam, sokkal, de sokkal könnyebb volt. Legalábbis az én véleményem szerint :)

Az egész a Readinggel kezdődött, azaz az olvasással, ez hozta a szokásos, elvárt szintet, tehát nem volt egyáltalán nehéz. Még az a része is, amelyben egy-egy bekezdés volt kivágva, az is szerintem egész könnyű volt, az utolsó feladat pedig, amiben 4 rövidebb szöveget kapunk, szintén elég könnyű :)

A Writing is egész tűrhető volt. Az első, kötelező feladatban egy hivatalos levelet kellett írni a "sulink" étkeztető szolgálatának a vezetőjének az alapján, amit a gyerekek jeleztek vissza. Szerintem ez simán jó feladat volt, nem volt nehéz, még gondolkodni is volt időm, bár így visszagondolva talán egy kicsit gyorsabban kellett volna haladnom. A második feladatban én az esszét választottam, amiben az volt a kérdés, hogy írjak arról a témáról, hogy a "Turizmasnak vannak pozitív és negatív oldalai", hogyha egyetértek ezzel a kijelentéssel. Jó lett ez az írás is, viszont nem hagytam túl sok időt magamnak a végén az átírással, mivel először egy másik papírra írtam, majd azután másoltam át a vizsgapapírra. 15 percet hagytam a 2-2,5 oldalas szövegre :P :D

A Use of English pedig sokkal, de sokkal könnyebb volt, mint amilyen elvárható volt, vagyis mint amilyenre én számítottam. Az utolsó feladatrész, amelyben összesen 8 mondatot kell átalakítani úgy, hogy ugyanaz legyen a jelentése, miközben ki van hagyva a második, átalakított mondatból néhány szó, és meg van adva egy szó, amit változatlanul kell használni a második mondatban. Ebből a 8 mondatból kb 7-et egyből tudtam, szinte gondolkodás nélkül, úgyhogy elég pozitív a kimenetele a vizsgának.

A Listening is elég jól ment, abban az utolsó feladat tűnt egy kicsit nehezebbnek, de a többi jó és szerintem elég könnyű volt.

Úgyhogy összefoglalva, nagyon nagy csalódás lenne, hogyha nem lenne meg simán ez a nyelvvizsga. Ez gyakorlatilag elképzelhetetlen most számomra, nem is fog megtörténni! :)

UPDATE: Természetesen azután jutott eszembe, hogy még írni akartam én ide, miután már kitettem a bejegyzést a blogra :P Szóval, miután levizsgáztam, este nyilván nem lehetett itthon maradni, így egy kicsit kimozdultam. Az eredeti terv az volt, hogy alvás nélkül zúzok majd Birminghambe, de nem tudtam megcsinálni, mert már pénteken éjfél után egy szép kis fejfájás jött rám a bárban ahol voltunk :S, így haza is jöttem, és olyan 2.30 körül kerültem ágyba.


Még a bár előtt elmentünk a Cosmo nevű helyre, ami egy ilyen "All you can eat" hely, tehát fizetsz valamennyit, aztán annyit ehetsz, amennyi beléd fér, illetve amennyit nem szégyellsz, ide 5 francia csajjal és 2 aupair-sráccal (svéd és német) mentem. Nem volt a legolcsóbb (£14/fő), viszont a kaja minősége és mennyisége és a bő választék visszahozta az árat :) Még desszert is volt, de durván sok. Most ettem először tényleg pálcikával, a rizst és a curryt, és elég jól ment, hát nem véletlenül, mivel jó a kézügyességem :P Miután itt végeztünk, mentünk egy pubba, aminek a nevére nem igazán emlékszem :D Az elején még elég jó zenék mentek, aztán egy idő után ezek átfordultak elég sz.rokba :S Tehát olyan 2 után értem haza, és nemsokkal azután már le is feküdtem.

3 megjegyzés:

  1. 2,5 oldal?? izéé....azt tudod hogy az durván több mint amennyit írni kell?:D

    VálaszTörlés
  2. Az csak a vizsgapapíron lett kb 2,5 oldal, mivel én minden bekezdés után kihagytam egy sort, hogy jól átlátható legyen :P Amúgy számoltam a szavakat úgy nagyjából, és talán az egyiknél írtam kb 5 szóval többet, úgyhogy ebből nem lesz baj :) Úgyhogy mostmár előbb csak az eredményre kell várni, majd a bizonyítványunkra :D

    VálaszTörlés
  3. Jaaa oké:D Én csak egybe írtam mivel a cikket írtam, gondoltam úgy jobb, de azért tagoltam én is meg elővettem a legcsodálatosabb írásom hogy jó benyomást tegyek:D jaja:D

    VálaszTörlés