2011. december 30., péntek

2011 Top 10


Nem maradhat a blogom egy toplista nélkül, úgyhogy megosztom veletek, hogy mik voltak az én elmúlt (durván egy) évem legjei. Egy 10-es listát állítottam össze.

10. Londonba költözés
Életem egyik legjobb döntése volt, hogy Bristolból Londonba tettem át a székhelyem idén augusztusban. Egyszerűen imádom a cityt. Mindennel együtt. Lehetőségek végtelen tárháza ez, a nemzetek hatalmas olvasztótégelyeként szolgáló metropolisz. A parkok, a piros emeletes buszok, a metró, a nyüzsgés, a pubok, a clubok, a partyk. Ez London!

9. Karácsonyi hazautazások
Ezek a legszerencsétlenebb, legstresszesebb utazásaim, az egyszer biztos. 2009-ben hóakadály, 2010-ben jég a kifutópályán, 2011-ben pedig gazdátlan csomag a már majdnem felszálló gépünkön. Kíváncsi leszek jövőre mit tartogat a sorminta?!

8. Magyar au-pair-talik
3 volt eddig, mind a három idén, 2011-ben. Az elsőn, a birminghamin még mint csak résztvevő voltam jelen (természetesen egyedüli fiúként :D), majd a június végi oxfordin már, mint társszervező. A legutóbbi magyar au-pair-talit szeptemberközepén tartottuk Londonban, és ennek a szervezésében is aktívan részt vettem J Felejthetetlen élmények voltak, az biztos!

7. CAE-nyelvvizsga
2011 márciusában voltam nyelvvizsgázni, még Bristolban. Előbb volt a szóbeli, majd az írásbeli, és csont nélkül, 67%-ot elérve átmentem a teszten, és nyár elején meg is kaptam a nyelvvizsgát igazoló oklevelet
J
Igen, egy úgymond „kerek” számnál sikerült pont nem otthon, Magyarországon, hanem Londonban töltenem a születésnapomat. Az biztos, hogy felejthetetlen volt az a hétvége, minden volt, mi kellett (az is, ami nem :D :P): megázás (konkrétan szarrá ázás :D) a Buckingham Palota előtt, egy kis városnézés, este party, ingyen karamellás-, majd csokis Danette, őrült integetés a buszoknak, Notting Hill fesztivál.

5. Dumaszínházak Londonban
Imádom a Showder Klubot, úgyhogy egyértelmű volt, hogy én a DumaLondonokról nem maradhatok le, úgyhogy láttam és hallottam élőben Hajdú Balázst, KőhalmiZoltánt, majd Kiss Ádámot és Felméri Pétert is. 2-2,5 óra tömény röhögés volt ez a 2 nap. Minden kiadott pennyt megért.
4. Balázs és Máté látogatása Bristolban
Jó pár hónappal előtte már tervezgettük a látogatásukat, és szerintem mindenkinek nagyon jól telt el az a 9 nap. Most még felsorolni is hosszú lenne, mi mindent csináltunk, de többek között eljutottunk Londonba, Walesbe, a tengerpartra és Stonehenge-hez is, karaoke és buli is volt. Jövőre valószínűleg ismétlünk! ;)
Hithű sportbuzi lévén :P mikor megtudtam, hogy novemberben ismét Londonban lesz a tenisz-vb, egyértelmű volt, hogy nekem egy délelőtti vagy délutáni szekcióra el kell mennem!!! És két másik au-pairrel sikerült is megvalósítani ezt a tervet. Élőben egy ekkora sporteseményen részt venni felbecsülhetetlen élmény!

Ahogy már egy párszor leírtam a bejegyzésekben, a Juventus a kedvenc focicsapatom. És most olyan szerencsésen jöttek össze a dolgok (az első forduló, amit augusztus 28-án kellett volna megrendezni, elhalasztották, pont december 21-ére, amikor már itthon voltam), így a Juventus Club Hungary buszos túrájával el tudtam látogatni egy igazi olasz rangadóra! Baráti ár, nagyon jó társaság, vérbeli olasz szurkolás, rendőri kíséret, sajnos döntetlen :P :D Remélem ez csak egy sorozat kezdete lesz…

Még annak ellenére sem tudtam megkérdőjelezni a párizsi hétvégénk első helyét, hogy azóta eljutottam egy Juve-meccsre. Szerintem Párizs egy olyan város, ami mindenki bakancslistáján szerepel (ha nem, sürgősen tegye oda mindenki!!!), és nem csalódik az ember, amikor elmegy oda. Egy magával ragadó várost ismerhettünk meg a lányokkal idén május végén. Beszéljenek helyettem a korábbi bejegyzéseim, még most is olyan jó elolvasni őket :) 1. videó, 2. videó, 3. videó

Legalább egy ilyen év legyen 2012!!!

2 megjegyzés:

  1. Na ezt nem gondoltam volna, hogy Párizs üti Juve-t, de jó volt hallani :) mármint tudva, hogy mekkora Juve-fan vagy :)

    VálaszTörlés
  2. Megosztott első helyet akartam csinálni, de éppen azért 10-es lista, hogy 10-től 1-ig legyenek :D :P Illetve ez "csak" egy idegenbeli meccs volt, ebből ki lehet találni, hogy vannak tervek a jövő évre nézve is ;) :) Amúgy BÚÉK!!!

    VálaszTörlés